Bitcoin stijgt
Bitcoin

Coinshares CSO: “Bitcoin bereikt binnen 2 jaar nieuwe all-time high”

Bitcoin presteert al maanden niet zoals de investeerders hopen. Volgens de Chief Strategy Officer van Coinshares, Meltem Demirors, is het echter een kwestie van tijd voordat de Bitcoin koers weer gaat stijgen. Demirors verwacht zelfs dat Bitcoin binnen 24 maanden weer een nieuwe all-time high maakt.

“Bitcoin is altijd een cyclische asset geweest”

In gesprek met CNBC’s Squawk Box op 11 juli geeft Demirors aan dat Bitcoin altijd een “cyclische asset” is geweest. Correcties van 80 tot 90 procent vanaf de all-time high zijn voor Bitcoin niet uitzonderlijk. Op het moment van schrijven handelen we ongeveer 72 procent van de all-time high van november 2021. Ondanks haar positieve verwachtingen denkt Demirors dat er nog zeker ruimte is voor nieuwe correcties.

Al geeft ze daarbij wel aan dat de bulls rond de 20.000 dollar de baas lijken en dat ze geen koersval naar 14.000 dollar verwacht. Daarnaast voorspelt ze dat de pijn die we op dit moment ervaren, in 2024 alweer vergeten is. “De komende 24 maanden zullen we een nieuwe all-time high van Bitcoin zien”, aldus Demirors.

Meeste altcoins naar nul

Demirors verwacht dat er tijdens de bearmarkt een hoop altcoins aan hun einde komen, op een vergelijkbare manier als sommige tech-aandelen. “Er is een lange lijst van crypto-assets waarvan ik verwacht dat ze naar nul gaan. Assets die weinig perspectief hebben op de lange termijn, net zoals we dat bij tech-aandelen hebben gezien. Louis Schoeman van Forex Suggest deelt de mening van Demirors. Schoeman voorspelt dat ongeveer 90 procent van de projecten kan sterven tijdens deze bearmarkt. “Dit is een reinigingsproces. Alleen de sterkste projecten zullen overleven”, aldus Schoeman.

Miljardair Mark Cuban verwacht dat de bearmarkt blijft aanhouden totdat er betere toepassingen voor de technologie zijn. Daarmee doelt hij op applicaties met een meer zakelijke focus. Volgens Cuban is het van belang dat verschillende protocollen en blockchains met elkaar gaan samenwerken. “Dat is wat er in iedere industrie gebeurt”, aldus Cuban.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen