coinshares
Bitcoin

CoinShares neemt Valkyrie over kort na zijn Bitcoin ETF lancering

De recente lancering van Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) heeft de crypto-industrie een aanzienlijke impuls gegeven. Valkyrie, een van de vermogensbeheerders die een BTC fonds lanceerde, wordt namelijk overgenomen. De overname wordt gerealiseerd door CoinShares, een prominente Europese investeringsmaatschappij met specialisatie in digitale activa.

CoinShares breidt uit in Amerika met overname Valkyrie’s Bitcoin ETF

Valkyrie heeft onlangs een spot Bitcoin ETF gelanceerd, het Valkyrie Bitcoin Fund, dat sinds vrijdag op de Nasdaq handelt onder het ticker symbool BRRR. Met de overname van Valkyrie door CoinShares wordt $110 miljoen aan extra assets onder beheer van CoinShares gebracht, een bedrag dat relatief klein is in vergelijking met de $4,5 miljard aan totale activa die CoinShares al beheert. Jean-Marie Mognetti, de CEO van CoinShares, geeft aan dat de overname van Valkyrie Funds bedoeld is om het Europese succes van CoinShares uit te breiden naar Amerika, met als uiteindelijk doel Amerikaanse investeerders ongeëvenaarde toegang te bieden tot gereguleerde digitale activa producten.

Op de eerste handelsdag sloot BRRR af met een waardering van $13,29, na in de ochtend een lichte daling van 1,8% te hebben ervaren. Het fonds is relatief klein vergeleken met andere, met een vertegenwoordigend handelsvolume van slechts 0,2% ten opzichte van de $4,5 miljard die alle 10 Spot ETF’s gezamenlijk op hun debuutdag bereikten.

BTC prijs daalt ondanks succesvolle ETF lancering

De recent gelanceerde ETF’s vertonen indrukwekkende prestaties met een handelsvolume van $4,6 miljard. Desondanks ondergaat de Bitcoin koers momenteel een daling, waarbij het niveau onder de $44.000 is gezakt. Deze neerwaartse trend wijst erop dat de effecten van de ETF-lancering mogelijk reeds in de prijs waren verdisconteerd. De daling breekt door enkele cruciale technische weerstandsniveaus, waardoor er op korte termijn onzekerheid heerst. Ondanks deze marktcorrectie blijft het langetermijnvooruitzicht voor Bitcoin echter positief, gesteund door toenemende interesse van zowel institutionele beleggers als particulieren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk