Altcoin

Consolidatie van Bitcoin stelt Ethereum en altcoins in staat om te stijgen

Ethereum, DeFi-tokens en altcoins profiteren van de consolidatie van de Bitcoin. Zo steeg de ETH koers in de afgelopen 48 uur met meer dan 3,5%.


Bitcoin probeert uit $15.500 bereik te breken

De afgelopen twee dagen werd de Bitcoin prijs verhandeld binnen het bereik van $14.800 tot $15.500. De munt had echter veel moeite om $15.500 te gebruiken als ondersteuning. Positief is dat BTC ‘higher lows’ blijft maken.

Op dit moment probeert BTC uit het bereik te breken en lijkt het eindelijk de $15.500 weerstand doorbroken te hebben. De consolidatie periode van de Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat altcoins wat ruimte hebben gekregen om te stijgen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Stijging bij DeFi-tokens

Messari merkte in een tweet op dat DeFi-tokens zoals Yearn Finance (YFI), AAVE, Balancer en UNI allemaal flink zijn gestegen in de afgelopen 2 dagen. Het meest opvallende is dat YFI ongeveer 160% heeft gewonnen na een dieptepunt van $7.444 op 5 november.

Afgezien van deze tokens, behalen een andere altcoins ook mooie winsten. Gegevens van Dune Analytics geven aan dat investeerders weer actiever beginnen te worden in de DeFi-ruimte.

Dagelijks DEX-volume – Bron: Dune Analytics

Ethereum grafiek ziet er bullish uit

Hoewel het waarschijnlijk te vroeg is om van een altseason te spreken, is Ethereum (ETH) weer bullish geworden. In de afgelopen 2 dagen brak de altcoin door zijn structuur en steeg het tot boven de $460.

ETH/USD 4-uurs grafiek – Bron: TradingView

Analisten hebben ook opgemerkt dat het ETH/BTC-paar uit zijn neerwaartse trend brak. Momenteel klimt het naar de 0.32323 sats-weerstand.


Mogelijke trendverandering

Historisch gezien hebben altcoins de neiging om te stijgen wanneer de prijs van Bitcoin een zijwaartse trend vertoond. De versterkende fundamenten van Ethereum kunnen een teken zijn dat DeFi en altcoins op de rand van een trendverandering staan.

Op de korte termijn zullen handelaars in de gaten moeten houden of BTC het $15.500 naar $16.000 niveau kan veranderen. Dit zal waarschijnlijk een paar bullish altcoins meetrekken. Als de BTC-prijs de komende dagen zijwaarts blijft, kan er een voortdurende stijging zijn van de beste DeFi-tokens en een handvol altcoins.