Bitcoin (BTC) Mining
Blockchain

Core Scientific plant terugkeer naar Nasdaq na Chapter 11 Faillissement

Core Scientific, een prominente speler in de Bitcoin-miningindustrie, heeft officieel aangekondigd dat het met succes uit het Chapter 11-faillissement is gekomen. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat nu een versterkte balans en een vernieuwd concurrentievoordeel onthult. Het herstructureringsplan van het bedrijf, dat een schuldvermindering van $400 miljoen omvat, heeft de weg vrijgemaakt voor een terugkeer naar de Nasdaq-beurs op 24 januari 2024.

Strategische evolutie is ondergaan

Het in Texas gevestigde miningbouwbedrijf heeft een strategische evolutie ondergaan, wat wijst op een aanzienlijk herstel en een reflectie van optimisme in de wisselvallige crypto-industrie. Ondanks de uitdagingen in de Bitcoin-miningsector, heeft Core Scientific veerkracht en financieel inzicht getoond door de Chapter 11-herstructurering succesvol te doorstaan. Het reorganisatieplan, uitgevoerd onder de United States Bankruptcy Code, heeft aanzienlijke schulden omgezet in eigen vermogen, waardoor de financiële druk met $400 miljoen werd verminderd.

Adam Sullivan, CEO van Core Scientific, sprak zijn enthousiasme uit over deze ontwikkeling: “Deze week markeert een belangrijke stap voorwaarts voor ons. Wij zijn klaar om de handel op de Nasdaq te hervatten met onze aandelen en warrants, gesymboliseerd door CORZ, CORZW en CORZZ.”

Miningcapaciteit in komende 4 jaar aanzienlijk vergroten

De toekomstvisie van Core Scientific is gericht op pragmatische groei, voorbereiding op de aanstaande Bitcoin-halvering, en het verkennen van mogelijkheden om energie om te zetten in hoogwaardige computers voor diverse toepassingen. Het bedrijf, dat miningfaciliteiten met een capaciteit van 724 megawatt in vijf Amerikaanse staten exploiteert, is van plan zijn miningcapaciteit in de komende vier jaar met meer dan 50% te vergroten.

Core Scientific benadrukt zijn toewijding aan technologische vooruitgang door de inzet van nieuwe Bitcoin-miners, waaronder modellen zoals Bitmain S19 XP en S21. In 2023 produceerde het bedrijf 13.762 Bitcoins met zijn eigen vloot en nog eens 5.512 Bitcoins namens hostingklanten, waarmee het zich positioneert als een van de grootste Bitcoin-miners in Noord-Amerika.

Meerdere factoren spelen rol in terugkeer

Ondanks de uitdagingen van de cryptomarkt in 2022, speelden belangrijke crediteuren zoals BlackRock en B. Riley een cruciale rol in het herstructureringsproces. Anderzijds heeft de recente volatiliteit in de waarde van Bitcoin, mede veroorzaakt door de goedkeuring van meerdere op de beurs verhandelde Bitcoin-fondsen in de VS, invloed gehad op de aandelen van andere miningbedrijven zoals Marathon Digital en Riot Blockchain (RIOT).

Met de terugkeer van Core Scientific naar Nasdaq, kijkt de bredere industrie vol verwachting toe en erkent het belang van deze opleving voor het traject van Bitcoin-mining in Noord-Amerika.

Blockchain nieuws

2024: Doorbraakjaar voor de tokenisatie van real-world assets (RWA)
MrBeast beschuldigd van betrokkenheid bij crypto schandaal van $10 miljoen
Tibia introduceert eigen cryptocurrency en stapt Web3 in: Wat betekent dit voor spelers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Grayscale wil multi-crypto fonds omzetten naar Spot ETF
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk