Bitcoin, BTC koers
Bitcoin

Cruciale week in het verschiet voor Bitcoin

De Bitcoin koers kent sinds het bereiken van de all-time high van $73.800 op 14 maart moeite om het positieve momentum te herpakken. Soms lijkt het erop alsof de digitale munt hersteld is, maar dan klappen we toch weer omlaag.

Wat is er aan de hand en waarom heeft Bitcoin het zo moeilijk om hogere koersen op te zoeken?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Waarom staat de Bitcoin koers zo onder druk?

Het antwoord op dit vraag ligt bij de Amerikaanse inflatie en in het verlengde daarvan de rentes.

De bovenstaande grafiek laat zien hoe de Amerikaanse centrale bank steeds meer renteverlagingen moest doorstrepen, omdat de inflatie hoger uitviel dan verwacht in 2024.

Keer op keer werden we negatief verrast en met deze hoge inflatiecijfers kan de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rentes simpelweg niet verlagen.

Centrale bankiers uit de Verenigde Staten hoor je daarom continu het volgende zeggen: “Het is nog te vroeg om over renteverlagingen na te denken.”

Dat is logisch, want het doel van de hoge rentes is om de inflatie terug te brengen naar de gewenste 2,0 procent. Het nadeel voor ons als investeerders is dat de Amerikaanse economie ook nog altijd sterk oogt. De werkloosheid is laag en de economische groei solide.

Dat zorgt ook voor een opwaartse druk op de inflatie. Opvallend is wel dat het consumentenvertrouwen in Amerika gisteren veel en veel slechter dan verwacht binnenkwam.

Mogelijk is dat een signaal dat de Amerikaanse economie zich op een kantelpunt bevindt en we binnenkort slechtere data krijgen, waardoor de renteverlagingen dichterbij komen.

Cruciale week voor Bitcoin in aantocht

Voor komende week staat er paar cruciale dagen op de planning voor de Bitcoin koers. We krijgen volgende week dinsdag en woensdag namelijk weer belangrijke inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Te beginnen met de Producer Price Index (PPI) op dinsdag en vervolgens op woensdag de consumentenprijsindex (CPI). Met name de CPI zal de aandacht van de markt trekken en mogelijk voor een gigantische bak aan volatiliteit zorgen.

De hoop is dat de inflatie lager uitvalt dan verwacht, zodat de Amerikaanse centrale bank mogelijk sneller de rentes kan verlagen. Dat lijkt Bitcoin nu echt even nodig te hebben.

Je ziet de bulls nu echt bezwijken onder de druk die de hoge inflatiecijfers veroorzaken.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk