Bitcoin minen
Bitcoin

Crusoe Energy Systems neemt Bitcoin miners van Great American Mining over

De moeilijkheidsgraad voor Bitcoin mining gaat, ondanks de enorme bearmarkt, compleet door het dak. Dat betekent dat het voor miners steeds moeilijker is om Bitcoin te minen, terwijl de prijs waarvoor ze hun beloningen kunnen verkopen ook niet goed is. Het in Colorado gevestigde Crusoe Energy Systems heeft daar blijkbaar weinig last van, want zij hebben de assets van Great American Mining overgenomen.

Great American Mining

Dat is niet zomaar een overname, want Great American Mining is een bijzondere partij te noemen. Zij waren niet lang geleden een van de eersten die met verplaatsbare containers naar olie- en gasproducenten toe stapten om met overtollig gas Bitcoin te minen. Overtollig gas is overproductie die deze producenten normaal gesproken zouden affakkelen, simpelweg verbranden, omdat er geen betere toepassing voor is.

Dat affakkelen van gas is enorm slecht voor het klimaat, je moet maar eens op “fracking climate” Googlen, en Bitcoin mining kan daarvoor een oplossing vormen. Door met dat gas Bitcoin te minen heeft het tenminste een toepassing en stoten de olie- en gasproducenten ook nog eens minder CO2 uit. Een win-win situatie dus, zo ziet ook Crusoe Energy Systems, die de apparaten van Great American Mining hebben overgenomen.

4.000 ASICs richting Crusoe

Met de overname van Great American Mining haalt Crusoe Energy Systems ongeveer 4.000 Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) Bitcoin mining rigs binnen. Daarmee groeit de capaciteit van het bedrijf met ongeveer 9 procent. In totaal krijgt Crusoe de beschikking over 125 containers van Great American Mining, die daarmee ongeveer een CO2 reductie van 170.000 auto’s per jaar kunnen bewerkstelligen.

Het gaat dus niet om een lullige reductie van de CO2 uitstoot als gevolg van de oplossing van Great American Mining. Er zijn zelfs onderzoekers die zeggen dat Bitcoin op deze manier binnen een paar jaar klimaatneutraal kan zijn en daarna zelfs een op papier negatieve CO2 uitstoot kan overleggen. Dat zou de hele discussie over Proof-of-Work mining een compleet andere wending geven.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen