ripple, xrp
Ripple

Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%

In de recente periode heeft XRP van Ripple een opmerkelijke stabiliteit getoond. Terwijl andere prominente cryptocurrencies zoals Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) significante stijgingen hebben ervaren, met respectievelijk 17,8% en 24,3% in de afgelopen week, is de stijging van XRP bescheiden gebleven met slechts 3%.

Volgens de cryptoanalist Jaydee zou deze trend echter binnenkort kunnen veranderen. Jaydee baseert zich op historische data en voorspelt dat XRP in een ideaal scenario een potentiële prijsstijging van maar liefst 65.000% zou kunnen zien.

Analyse van Jaydee: Golden cross op XRP grafiek

Jaydee heeft een ‘golden cross‘ geïdentificeerd op de 4-daagse grafiek van XRP. Dit is een bekende term uit de technische analyse, die veel gebruikt wordt in de aandelen- en cryptomarkten. Dit patroon ontstaat wanneer het kortetermijn bewegend gemiddelde het langetermijn bewegend gemiddelde van onderen doorkruist. De ‘golden cross’ wordt beschouwd als een bullish signaal.

De analist benadrukt de betekenis van twee eerdere ‘golden crosses’ bij XRP. De eerste keer dat dit gebeurde was in maart 2017. Dit leidde tot een indrukwekkende stijging van minder dan $0.005 naar een recordhoogte van $3.31, wat neerkomt op een procentuele toename van meer dan 65,000%. De tweede keer, in december 2020, resulteerde in een stijging van ongeveer $0.17 naar $1.95, wat een toename van meer dan 1.000% betekent. Deze historische gegevens suggereren dat een ‘golden cross’ aanzienlijke prijsbewegingen kan aanduiden voor XRP.

Dalende trendlijn moet doorbroken worden

In de afgelopen 8 jaar heeft XRP te maken gehad met een sterk weerstandsniveau dat de groei van zijn prijs aanzienlijk heeft beperkt. Sinds januari 2018 is de prijs van XRP zes keer afgewezen bij deze dalende trendlijn.

Volgens Jaydee kan, als de ‘golden cross’ wordt bevestigd, XRP snel stijgen naar het weerstandsniveau van deze 8 jaar durende dalende trendlijn. Dit zou betekenen dat de prijs naar ongeveer $0.82 moet klimmen, wat een toename van 32% is ten opzichte van de huidige koers.

Verder suggereert Jaydee, door middel van een gele pijl in zijn grafiek, dat XRP mogelijk boven de $20 kan uitkomen tegen het jaar 2025. Deze voorspelling onderstreept het potentieel van XRP om aanzienlijke waardestijgingen te ervaren.

Andere analisten zijn ook bullish over XRP

Andere analisten bieden een iets ander perspectief op de toekomst van XRP. Zo heeft de cryptoanalist CoinsKid op 6 december een voorspelling gedeeld waarin hij een stijging naar $1.13 verwacht.

Deze voorspelling wordt ondersteund door een opvallende verticale formatie die hij in de grafieken waarnam. Deze recente voorspelling volgt op een eerdere analyse van CoinsKid, waarin hij aangaf dat XRP zich “op de drempel bevond van een cruciale doorbraak”. Dit suggereert dat CoinsKid een aanzienlijk potentieel ziet voor een opwaartse beweging in de prijs van XRP.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen