Ripple, XRP token
Ripple

Crypto analist waarschuwt: Cruciaal Moment Nadert voor XRP met Risico op Grote Daling

Cryptoanalist Ali Martinez heeft een belangrijk patroon geïdentificeerd in de prijsgrafiek van XRP. Hij signaleert een stijgend parallel kanaal, een indicatie dat XRP een periode van verhoogde volatiliteit zou kunnen ingaan. De toekomstige koersbeweging, of die nu positief of negatief is, zal afhangen van de prestaties van XRP op korte termijn.

Wat is een oplopend parallel kanaal?

Een stijgend parallel kanaal is een technische patroon die wordt gebruikt om trends en mogelijke keerpunten in de prijs van een cryptomunt te identificeren. Dit patroon kenmerkt zich door twee parallel lopende lijnen die een kanaal vormen. Binnen dit kanaal beweegt de prijs van het activum. De bovenste lijn van het kanaal ontstaat door het verbinden van de opeenvolgende hogere pieken (higher highs), terwijl de onderste lijn wordt gecreëerd door het verbinden van de opeenvolgende hogere dalen (higher lows). Dit patroon wijst op een overwegend opwaartse trend in de prijs van de cryptomunt.

Ali Martinez voorspelt mogelijke XRP daling

Ali Martinez beschouwt de bovenste lijn van het stijgende parallelle kanaal als een potentieel weerstandspunt voor XRP. Hier zou de prijs kunnen worden afgewezen en een neerwaartse correctie kunnen inzetten. Aan de andere kant functioneert de onderste lijn als een steunlijn, die een verdere daling van de prijs kan voorkomen. De analist benadrukt dat een doorbraak van een van deze kanaallijnen kan wijzen op een significante beweging van de prijs. Een doorbraak boven de bovenste lijn zou een bullish trend kunnen signaleren, terwijl een doorbraak onder de onderste lijn een bearish trend zou kunnen bevestigen.

Na de recente terugval van XRP bij de middellijn van het kanaal, ziet Ali een verhoogde kans op een daling naar de onderkant van het kanaal. Dit zou een prijs van ongeveer $0.55 kunnen betekenen in de nabije toekomst, wat een daling van meer dan 8% ten opzichte van de huidige koers zou inhouden.

Ripple rechtszaak mogelijk beslist in 2024

Stu Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, verwacht dat de rechtszaak van het bedrijf tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2024 zal worden afgerond. Deze zaak, die in december 2020 startte, betreft beschuldigingen aan het adres van Ripple voor het illegaal verkopen van $1,3 miljard aan XRP-tokens.

Ondanks enkele recente juridische overwinningen voor Ripple, waaronder een beslissing waarin XRP niet als een effect werd aangemerkt, gaat het beroep van de SEC door. Alderoty gelooft dat een gunstige uitspraak voor Ripple een significante invloed kan hebben op zowel de prijs van XRP als op de bredere cryptomarkt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple onthult eerste partners voor lancering van revolutionaire stablecoin RLUSD
Ripple vs SEC rechtszaak: Grote ontwikkelingen deze week?
Ripple prijsanalyse: Is een grote XRP-rally boven $0,60 mogelijk?
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk