Ethereum

Crypto exchange Liquid zet ETH-opnames tijdelijk stil vanwege hoogtepunten gasvergoedingen

Liquid, een cryptocurrency exchange uit Japan, heeft tijdelijk alle Ethereum (ETH)-opnames stopgezet. Dit vanwege nieuw bereikte hoogtepunten in gasvergoedingen.


Aanzienlijke stijging in transactiekosten en gasvergoedingen

Dit werd duidelijk nadat het bedrijf een aankondiging op het sociale netwerk van Twitter gepubliceerd hadden. Naast de opnames van ETH, is ook de opname van een aantal ERC-20-tokens tijdelijk stopgezet vanwege hetzelfde probleem. Het bedrijf is van plan om de service te hervatten zodra de gasvergoedingen weer op normaal niveau zitten. Hierbij wordt door de exchange benadrukt dat alle andere cryptocurrencies op hun platform zoals normaal gewoon kunnen worden verhandeld. Het gaat hierbij niet om een error op het platform, maar om een tijdelijk en Ethereum-specifiek probleem.

Gedeeltelijk komen de stijgende gasvergoedingen en andere transactiekosten door de stijgende prijs van de huidige grootste altcoin. Hierdoor zijn historische nieuwe hoogtepunten bereikt, zowel in de prijs van de altcoin als de transactiekosten en gasvergoedingen. Gemiddeld hebben de gasvergoedingen gisteren, 3 februari 2021, op $17.5 per transactie gelegen, een aanzienlijke stijging ten aanzien van 1 januari 2021, waar dezelfde kosten op gemiddeld $3.6 per transactie lagen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Mogelijk hoger transactievolume

Vanaf 2 januari zijn de gasvergoedingen en transactiekosten echter gaan stijgen. Dit kwam destijds door de stijgende prijs van Ethereum, die toen zijn vorige record van circa $1.400 wist te verbeteren.

De stijgende gasvergoedingen hebben echter een grote impact gehad op meerdere DeFi-projecten, waarbij de transactiekosten in sommige gevallen kon oplopen tot maar liefst ruim $1.000 voor één transactie. Ook Uniswap en SushiSwap hebben hier last van gehad, met abnormaal hoge transactiekosten van $40 tot $75. Om toch minder te betalen, zijn sommige gebruikers hierdoor overgestapt op ETH-alternatieven.

Wanneer gekeken wordt naar de transactievolumes van Ethereum, dan zit ook hier een stijgende lijn in. Verwacht wordt dan ook, mocht Ethereum de stijgende trend een tijdje blijven voortzetten, dat deze transactievolumes nog aanzienlijk zullen toenemen. Momenteel bedraagt het ETH-transactievolume circa $44 miljard, $7 miljard meer dan 28 januari 2021.