failliet
Blockchain

Crypto-miljardairs verloren sinds maart ruim 116 miljard dollar

De bearmarkt en de golf van faillissementen die begon met de implosie van het Terra-protocol in mei, veroorzaakte een collectief verlies van 116 miljard dollar onder de crypto-miljardairs. Het verlies vertegenwoordigt het opgetelde vermogensverlies van 17 mensen uit de crypto-wereld, waarvan meer dan 15 mensen meer dan de helft van hun vermogen verloor sinds maart.

10 van de 17 verloren miljardair-status

De grootste verliezer is misschien wel Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao. In maart was zijn aandeel van 70 procent in de crypto exchange nog 65 miljard dollar waard, terwijl dat nu nog 4,5 miljard dollar is. Coinbase CEO Brian Armstrong wordt door Forbes geschat op 1,5 miljard dollar, terwijl hij in maart nog 6 miljard waard was.

Chris Larsen, de mede-oprichter van Ripple Labs is van 4,3 miljard naar 2,1 miljard dollar bijgesteld. De Winklevoss tweeling, bekend van de oprichting van Gemini, werd gewaardeerd op 4 miljard dollar in maart, maar zijn nu nog slechts 1,1 miljard dollar per stuk waard.

Onder de beroemdheden die hun miljardair-status verloren, bevinden zich uiteraard FTX-oprichters Sam Bankman-Fried en Gary Wang, die in maart nog 24 en 5,9 miljard dollar waard waren. Op dit moment staan de heren allebei op nul komma nul. Ook Barry Silbert van de Digital Currency Group gaat een pijnlijke periode door en schijnt geen miljardair meer te zijn.

Geen medelijden

Over het algemeen hoeven we ons om deze mensen geen zorgen te maken. Er zijn ergere dingen in het leven dan het verliezen van de status van miljardair. Sam Bankman-Fried en Gary Wang zijn misschien nog wel het hardste getroffen, maar die hebben dat natuurlijk compleet over zichzelf afgeroepen. Beide heren kozen ervoor om te gokken met de spaartegoeden van hun gebruikers en verloren daar hard mee.

Het is nog maar de vraag of het al klaar is met de verliezen. De bearmarkt lijkt nog allesbehalve voorbij, want op fundamenteel vlak is er nog geen verbetering zichtbaar. We hebben nog altijd te maken met een torenhoge inflatie en centrale banken lijken nog niet klaar met hun renteverhogingen. Het kan zomaar zijn dat we voor de komende maanden de riemen nog even moeten vastmaken.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen