Exchange

Crypto-Platform Cred vraagt faillissement aan, wat betekent dit voor fondsen klanten?

Cred, de cryptocurrency uitleendienst uit de Verenigde Staten (VS), heeft een faillissement aangevraagd. Hiervoor hebben zij een faillissementsbescherming aangevraagd, waardoor klanten nu willen weten hoe zij hun geld kunnen terug kunnen krijgen.


Faillissement is aangevraagd

Volgens de officiële documenten heeft de CEO van Cred, Daniel Schatt, afgelopen zaterdag 7 november 2020 de faillissementspapieren officieel ingediend. Naar verluidt werd tussen de $50 en $100 miljoen aan cryptocurrencies via het platform uitgeleend, maar hadden zij schulden tot wel $500 miljoen. Dit kon het bedrijf niet betalen.

Naar verluidt heeft de CEO geprobeerd om de waarde van zijn platform te maximaliseren, zodat de schuldeisers zoveel mogelijk geld terug konden krijgen. Dit gaat uiteraard ten koste van de fondsen van de gebruikers.

De aanvraag voor het faillissement komt niet 100% onverwacht. Eind oktober schortte het bedrijf namelijk alle stortingen en opnames al voor 2 weken op. Destijds werd echter aangegeven dat zij de autoriteiten zouden helpen bij het onderzoek naar onregelmatigheden in de behandelingen van het bedrijf. Volgens het bedrijf zou het om niets ernstigs gaan en was het gewoon een routine onderzoek.

Toch bleek het meer te zijn dan een routine onderzoek. Uphold, de aanbieder van cryptocurrency wallets en een handelsplatform, stopte vlak na deze aankondiging de samenwerking met Cred. Dit zorgde voor problemen bij enkele gebruikers, waarvan 1 gebruiker naar verluidt niet meer bij zijn circa $140.000 aan BTC en andere activa kon komen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Frauduleus incident heeft plaatsgevonden

Volgens het bedrijf vond er een frauduleus incident plaats op het platform. Hierdoor was een klein gedeelte van alle accounts bevroren, waardoor de getroffen gebruikers hier niet meer bij konden. Dit zou onderzocht worden, maar sinds 30 oktober 2020 is er geen enkele update meer uit het bedrijf geweest, totdat zij nu het faillissement aangevraagd hebben.

Hierdoor zijn veel dingen nog onduidelijk, waaronder of de fondsen van de gebruikers überhaupt nog veilig gesteld kunnen worden. Meerdere gebruikers zouden voor enkele duizenden euro’s aan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en Ripple (XRP) hebben gestort vlak voordat dit opgeschort werd. Zij willen dit uiteraard zo snel mogelijk terug nu het platform niet meer naar behoren werkt.