Bitcoin prijs
Bitcoin

Cryptomarkt kleurt langzaam groen, heeft Bitcoin de bodem bereikt?

Het heeft er alle schijn van dat de crypto-markt aan een voorzichtige opwaartse trend is begonnen. Bitcoin is er na maanden in geslaagd om weer stabiel boven de 20.000 dollar te blijven en ook Ethereum is aan een opleving begonnen. Sommige analisten krijgen langzaam maar zeker vertrouwen in de bodem.

Komende maanden worden belangrijk

Als het aan Edward Moya, een senior marktanalist van Oanda, ligt worden de komende twee maanden cruciaal voor de industrie. “De komende twee maanden hebben het in zich om ons uit de range van 17.500 tot 25.000 dollar te laten schieten”, aldus Moya. Die daarmee niet duidelijk aangeeft welke richting hij verwacht voor de koers. Al spreekt hij zich ook uit over het feit dat de markt steeds positiever wordt.

“De activiteit op de optiemarkt laat zien dat de vraag naar bescherming voor dalingen minder wordt”, aldus Moya over de optiemarkt. Hoe minder mensen opties afsluiten om zich te beschermen tegen eventuele dalingen, hoe beter het sentiment op de markt is. Langzaam maar zeker begint er weer optimisme te ontstaan en kleurt de markt groen. 

Al kunnen we wat Dogecoin betreft niet eens zeggen dat het langzaam gaat. De afgelopen 24 uur alleen al noteerde Doge een koerswinst van ruim 20 procent. Voor de laatste zeven dagen mocht het zelfs een stijging van meer dan 140 procent opschrijven. Dat zijn bizarre getallen voor een project dat ooit begonnen is als grap.

DOGE koers 1 nov
DOGE koers schiet omhoog – Bron: Tradingview

Traditionele markten sluiten in het rood

De Amerikaanse S&P 500 en Nasdaq 100 zijn gisteren allebei met rode cijfers aan de week begonnen. Waar de S&P 500 een verlies van 0,75 procent moest opschrijven, ging het voor de Nasdaq 100 om een verlies van 1,22 procent. Van de grotere techbedrijven was het vooral Meta dat weer een slechte dag had. Het bedrijf van Mark Zuckerberg, dat vol inzet op de Metaverse, moest het doen met een daling van 6,09 procent.

De olieprijs ging gisteren even hard onderuit, maar schrijft voor vandaag alweer een plus van 1,58 procent. Daarnaast is goud op dinsdag goed begonnen, met een mooie plus van 0,75 procent. De Amerikaanse dollar toont vandaag iets van zwakte met een daling van 0,49 procent ten opzichte van de euro. Over de gehele linie verloor de dollar-index 0,54 procent.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen