Bitcoin Runes
Bitcoin

Daling activiteit Runes-protocol signaleert mogelijke verschuiving in Bitcoin-tokenstandaard

De activiteit van het Runes-protocol op de Bitcoin-blockchain heeft een opvallende daling ondervonden sinds de lancering drie weken geleden, met name sinds 10 mei. Nieuwe pepermuntjes en portemonnees toonden zeer weinig interactie met het protocol vergeleken met eerdere periodes.

Volgens een analyse dashboard van Dune Analytics, samengesteld door de makers van Runes, is er een gestage daling in de inkomsten uit het protocol.

Significante neerwaartse trend gemarkeerd

Runes, dat gebruikers toestaat vervangbare tokens op de Bitcoin-blockchain te maken, genereert nog steeds dagelijks honderdduizenden dollars. Echter, in de laatste twaalf dagen zijn de totale vergoedingen slechts twee keer boven de $1 miljoen uitgestegen, wat een significante neerwaartse trend markeert.

De innovatieve tokenstandaard, ontworpen door Casey Rodarmor, de maker van Ordinals, was bij zijn debuut op 19 april een groot succes. Het protocol veroorzaakte een stijging van de transactiekosten en bracht in de eerste week na lancering meer dan $135 miljoen aan vergoedingen op voor Bitcoin-mijnwerkers. Runes domineerde aanvankelijk de transacties op het Bitcoin-netwerk, met een piek van 81,3% op 23 april.

Na een periode van afname in transactieactiviteit tot 2 mei, begon het herstel van Runes op 3 mei, waarbij het op 4 en 5 mei zijn transactieaandeel weer boven de 60% bracht. Ondanks deze tijdelijke opleving, daalden de totale dagelijkse inkomsten voor Bitcoin-mijnwerkers in mei tot onder de $30 miljoen.

Nieuwe tokenstandaarden via Runes-protocol

Het Runes-protocol, net als Ordinals, ontgrendelt nieuwe tokenstandaarden op de Bitcoin blockchain en biedt een efficiëntere tokenisatie-oplossing dan BRC20, wat heeft geleid tot een toename van de handel in memecoins op Bitcoin. Ondanks de uitdagingen bij het verkrijgen van initiële tractie, hebben verschillende Rune-collecties volgens Magic Eden al marktkapitalisaties van honderden miljoenen dollars bereikt.

Daarnaast onthulde Casey Rodarmor tijdens een recent Ordinals-evenement in Hong Kong plannen voor een innovatief audioreactief generatief kunstproject, wat het veelzijdige potentieel van het platform benadrukt.

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk