bitcoin koers
Bitcoin

De Bitcoin is nu groter dan PayPal, Coca-Cola en Netflix

De totale Bitcoin waarde steeg in de afgelopen maanden van $190 miljard naar ongeveer $280 miljard. Daarmee is BTC nu meer waard dan enkele van de grootste bedrijven ter wereld.


De Bitcoin is gelijk aan het 18e grootste commerciële bedrijf in de VS.

Begin september van dit jaar schommelde de marktkapitalisatie van de Bitcoin rond de $190 miljard. Toen was 1 Bitcoin ongeveer $10.000 waard.

In de afgelopen twee maanden is de prijs van de Bitcoin echter gestegen tot boven de $15.000. Hiermee steeg de marktkapitalisatie van de Bitcoin van $190 miljard tot ongeveer $280 miljard. Dit maakt de Bitcoin nu waardevoller dan de meeste grote Amerikaanse bedrijven.

Als de waardering van de Bitcoin wordt vergeleken met beurs genoteerde bedrijven in de VS, komt dit overeen met het 18e grootste bedrijf.

Het 17e grootste bedrijf in de VS is Home Depot, met een marktkapitalisatie van $306 miljard. Verizon blijft achter de Bitcoin met een marktkapitalisatie van $242 miljard, waardoor er een enorme kloof tussen beide zit.

Aangezien de marktkapitalisatie van de Bitcoin momenteel ongeveer $280 miljard bedraagt, is het groter dan alle bedrijven in de VS buiten de top 17.

Bedrijven die de Bitcoin de afgelopen maanden heeft overtroffen, zijn onder meer enkele grote namen zoals Netflix, PayPal, BofA, Coca-Cola, Salesforce en Disney.

De Bitcoin loopt qua waardering nog steeds achter bij de drie grootste financiële instellingen in de VS, namelijk Visa, Mastercard en JPMorgan. De Bitcoin zou de $23.000 moeten bereiken om deze 3 instellingen te overtreffen.

Plek 1 is echter nog ver weg. De prijs van de Bitcoin moet rond de $120.000 liggen voordat de Bitcoin Apple kan inhalen. Apple is het meest waardevolle bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van $2 biljoen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Investeerders bewust van het potentieel van de Bitcoin

Ondertussen verwachten analisten dat de Bitcoin prijs in 2020 en begin 2021 verder zal stijgen. Zij verwachten dat de Bitcoin prijs nieuwe recordhoogtes zal bereiken.

In 2017 bereikte de Bitcoin een recordhoogte van bijna $20.000. Ongeveer 15 maanden na de halvering van de blokbeloning in 2016. De laatste halvering van de Bitcoin was in mei 2020. De kans op een nieuwe piek medio 2021 is dus groot op basis van historische cycli.

Op de lange termijn zeggen investeerders en analisten in crypto valuta dat de waarneming van de Bitcoin als een duurzame store of value de waarde zou verhogen.

Tyler Reynolds, een voormalige leerling van Google en Morgan Stanley, zei dat het vaste aanbod van de Bitcoin het aantrekkelijk maakt als hedge tegen overheidsuitgaven. Hij schreef:

”De volgende bull run zal worden geleid door de Bitcoin. De limieten van de Bitcoin maken de munt een duurzame store of value, aangezien regeringen hun fiat valuta’s devalueren om onbeperkte overheidsuitgaven te ondersteunen.”

De Bitcoin is bijzonder aantrekkelijk voor instellingen. Dit omdat het kan dienen als een hedge binnen een gediversifieerde portefeuille. Echter kan het beleggers ook blootstelling geven aan het asymmetrische risico-rendementspotentieel van de Bitcoin.

De relatief lage marktkapitalisatie van de Bitcoin in vergelijking met bedrijven als Visa en safe haven assets zoals goud geeft aan dat er aanzienlijke ruimte is voor verdere groei in het komende decennium.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen