Bitcoin

De Bitcoin prijs bereikt voor het eerst in de geschiedenis de $20.000

Bitcoin bereikt vandaag voor de eerste keer ooit de $20.000, een historische mijlpaal voor ’s werelds populairste crypto valuta.


Bitcoin prijs bereikt nieuw hoogtepunt

De prijs van de Bitcoin heeft vandaag, 16 december, voor het eerst in de geschiedenis de $20.000 bereikt. Deze historische mijlpaal komt iets meer dan twee weken na het breken van zijn vorige hoogste punt ooit.

De huidige rally is vanwege verschillende redenen anders dan de rally van 2017. Denk namelijk aan de groeiende institutionele vraag, de sterke fundamentals en het feit dat steeds meer beleggers de munt zien als een waardeopslag. Dit betekent dat de prijs de komende maanden nog veel verder zou kunnen stijgen.


De institutionele vraag stimuleert de Bitcoin rally

In december 2017 lieten gegevens zien dat vooral particuliere en reguliere beleggers achter de Bitcoin rally zaten. Destijds waren CME Bitcoin futures net gelanceerd en was er een gebrek aan institutionele investeringsopties.

Destijds werd de prijsstijging dus vooral gevoed door particuliere beleggers. Echter, in januari 2018 kwam deze plotseling tot stilstand.

Tijdens de huidige rally zien institutionele platformen juist een explosieve toename van de handelsactiviteit. Institutionele beleggers zullen waarschijnlijk niet in de Bitcoin investeren voor de korte termijn. Velen zien het in toenemende mate als een digitale waardeopslag en een alternatief voor goud. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom de huidige prijsstijging anders is dan die van 2017.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin wordt steeds meer gezien als een store of value

Zowel instellingen als vermogen beleggers beginnen de Bitcoin te erkennen als een store of value.

MicroStrategy, het bedrijf dat eerder dit jaar voor $450 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht, heeft een trend teweeggebracht die andere instellingen ertoe heeft gebracht hun kapitaal in de Bitcoin te besteden.

De waarneming van de Bitcoin als een afdekking tegen inflatie neemt steeds meer toe. Daarnaast wordt het tegenwoordig ook steeds meer gezien als een stabiele store of value (waardeopslag). Op middellange tot lange termijn zou de Bitcoin zelfs aantrekkelijk kunnen worden voor de gehele financiële sector. Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, zei:

“De Bitcoin is ’s werelds beste treasury reserve en het opkomende dominante monetaire netwerk. Het is de oplossing voor het store of value probleem waarmee elk individu, bedrijf en regering op aarde wordt geconfronteerd. Naarmate dit nieuws bekend wordt, zal de wereld ten goede veranderen. “

De prestaties van de Bitcoin hebben dit de prestaties van goud en van de aandelenmarkt overtroffen. Dit ondanks het feit dat het edelmetaal en deaandelenmarkt dit jaar hun eigen recordhoogte hebben gebroken.

Mede daardoor is het geen verrassing dat Wall Street de Bitcoin nu serieuzer neemt dan in 2017. Meer bewijs hiervan werd onthuld op 3 december, toen de S&P 500 zijn plannen aankondigde om volgend jaar zijn eigen crypto valuta indexen naar buiten te brengen.


De fundamenten van de Bitcoin zijn sterker dan ooit

De fundamenten van de Bitcoin zijn sterker dan ooit. Het netwerk verplaatst nu voor $500.000 per seconde over de hele wereld. Met andere woorden, de Bitcoin maakt dagelijks $4,627 miljard aan waarde over.

Het netwerk is ook tien keer veiliger dan eind 2017, aangezien de hash-rate en de moeilijkheidsgraad van mining dit jaar beide nieuwe hoogtepunten bleven bereiken. De hash-rate geeft aan hoeveel rekenkracht er wordt besteed aan het bevestigen van de Bitcoin transacties en het beveiligen van het netwerk.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen