Bitcoin

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining stijgt

De mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin (BTC) steeg nadat China een hardhandig optreden tegen o.a. crypto-mining activiteiten aankondigde. Deze droeg op zijn hoogtepunt bij aan driekwart van de wereldwijde hashrate. De laatste gegevens afkomstig van BTC.com tonen een aanhoudende piek in de moeilijkheidsgraad van Bitcoin vanaf 17 juni 2021.


Piek in de moeilijkheidsgraad

Terwijl miners uit China zich langzaam vestigen in crypto vriendelijke regio’s, was het Bitcoin ecosysteem getuige van een toename van 13,77% in de moeilijkheidsgraad. Het steeg tot meer dan 15 terahash voor de eerste keer sinds de 2e week van juni. De volgende aanpassing zal naar verwachting op 27 augustus zijn. Naar schatting zal de moeilijkheidsgraad stijgen naar 15,63 terahash.

Vóór China’s hardhandig optreden tegen lokale miners piekte de moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining op 25 terahash. De plotselinge daling van het aantal Chinese miners verminderde de concurrentie bij het bevestigen van blocks. Hierdoor konden de bestaande miners op het netwerk hogere winsten maken. Gegevens van Statista laten zien dat de bijdrage van China in Bitcoin mininig is afgenomen tot bijna 46%. De Verenigde Staten vertegenwoordigen bijna 17% van de wereldwijde mining hashrate.


Minder winstgevend om te minen

In een CNBC verslaggeving over deze kwestie benadrukte Quantum Economics-crypto-analist Jason Deane dat het nieuwste moeilijkheidsmechanisme van het netwerk het 7,3% minder winstgevend heeft gemaakt om Bitcoin te minen. Ter afsluiting van de discussie zei Mike Colyer, CEO van een in New York gevestigde digitale valutagroep:

“Er komt een enorme hoeveelheid machines uit China die een nieuw thuis moeten gaan vinden.”

Volgens Colyer zijn de nieuwe generatie mining installaties vele malen efficiënter. De hashkracht zou volgens hem naar verluidt ongeveer verdubbelen met dezelfde hoeveelheid elektriciteit. Dit zou de mining-efficiëntie op zijn beurt een enorme boost geven.

De actie van China tegen Bitcoin mining werd toegeschreven aan de energieproblemen van het elektriciteitsverbruik van mining activiteiten. Na het harde optreden kwamen Canada, Kazachstan, Rusland en de Verenigde Staten naar voren als de beste opties voor het migreren van Bitcoin miners.

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk