Gandria, Lugano
Regulatie

De Zwitserse stad Lugano accepteert Bitcoin en Tether voor gemeentelijke belastingen

De stad Lugano heeft officieel aangekondigd dat zij burgers en bedrijven de mogelijkheid biedt om gemeentelijke diensten en belastingen te betalen met cryptocurrency. Deze baanbrekende stap is bedoeld om de lokale adoptie van Bitcoin te bevorderen en maakt deel uit van Lugano’s bredere initiatief, Plan B.

Cryptocurrency-betalingen geïntegreerd via Bitcoin Suisse-platform

Met onmiddellijke ingang accepteert Lugano Bitcoin en de toonaangevende stablecoin, Tether, als legitieme betaalmiddelen. Dit gebeurt via een geautomatiseerd proces dat wordt gefaciliteerd door het Zwitserse cryptocurrency-platform van institutionele kwaliteit, Bitcoin Suisse.

Betalen met Bitcoin en Tether voor alle lokale facturen

Volgens de aankondiging zullen zowel burgers als bedrijven in Lugano nu in staat zijn om alle lokale facturen te betalen, ongeacht de aard van de dienst of het gefactureerde bedrag, met behulp van cryptocurrencies zoals Bitcoin. De betalingen kunnen worden uitgevoerd via het Zwitserse QR-rekeningsysteem door simpelweg de code op de factuur te scannen en te betalen met een gewenste mobiele portemonnee en de geselecteerde cryptocurrency.

Ondersteuning van Bitcoin Suisse in het kader van Plan B

Deze crypto-actie van Lugano is een onderdeel van Plan B, een strategische samenwerking met Tether om de Bitcoin-technologie te integreren en het financiële systeem van de stad te transformeren. Bitcoin Suisse fungeert als de technische partner en ondersteunt Lugano bij het implementeren van deze geïntegreerde betalingsoplossing, waardoor betalingen met zowel Bitcoin als Tether mogelijk zijn voor belastinginning en andere gemeentelijke diensten.

Voortzetting van eerdere inspanningen

Lugano begon al in maart 2022 met het accepteren van cryptocurrencies voor belastingbetalingen, als onderdeel van de samenwerking met Tether. Eerder implementeerde de stad ook op blockchain gebaseerde oplossingen, waaronder de MyLugano-app en zijn LVGA Points-betalingstoken, de Lugano digitale frank en de 3Achain blockchain-infrastructuur.

Zwitserland als pionier in crypto-acceptatie

Lugano is niet de enige stad in Zwitserland die actief betrokken is bij het adopteren van Bitcoin voor betalingen en het verkennen van blockchain-technologie. Het Zwitserse kanton Zug begon in 2021 met het accepteren van Bitcoin en Ethereum voor belastingbetalingen, terwijl Zermatt in januari 2020, in samenwerking met Bitcoin Suisse, de Bitcoin-belastingbetalingsoptie uitrolde. De stap van Lugano weerspiegelt de voortdurende trend van Zwitserse steden om innovatieve financiële oplossingen te omarmen en hun positie als pioniers in de crypto-acceptatie te versterken.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen