Amerika capitol
Regulatie

Democraten en Republikeinen zetten SBF onder druk om voor Congres te verschijnen

Zowel vanuit de hoek van de Democraten als de Republikeinen stromen de verzoeken voor SBF om te komen praten binnen. Ditmaal gaat het om Maxine Waters, een Democraat, en Patrick McHenry, een Republikein. Zij nodigen Sam Bankman-Fried uit voor een hoorzitting van het Congres over FTX.

Klanten en investeerders helpen

Het blijft apart om te zien hoe vriendelijk iedereen tegen Sam Bankman-Fried doet. In principe heeft hij natuurlijk een miljardenfraude gepleegd. Het is behoorlijk vreemd te noemen dat mensen die een televisie uit de Media Markt stelen meteen gearresteerd worden, terwijl Sam Bankman-Fried nog steeds vrij rondloopt. Wat het nog gekker maakt is dat iedereen ter wereld weet dat hij fouten gemaakt heeft, omdat hij dat zelf heeft toegegeven.

“Sam Bankman-Fried, we waarderen dat je eerlijk bent in je discussies over wat er gebeurd is bij FTX. Jouw wil om met het publiek te praten helpt de klanten, investeerders en andere betrokkenen bij het bedrijf”, aldus Maxine Waters. “Zoals je zei, je hebt de plicht om te doen wat goed is en om klanten te helpen. Als dat de waarheid is, kom dan je verhaal doen voor de House Financial Services Committee op 13 december”, aldus McHenry.

Miljoenendonaties aan politici

Sommige mensen op Twitter hebben het idee dat de donaties van Sam Bankman-Fried aan de politiek hem helpen. Hij doneerde bijvoorbeeld miljoenen dollars in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten van november 2022. Volgens de data van opensecrets.org zit daar onder andere een bijdrage van 5.000 dollar bij aan een politiek actiecomité, waar twee leden van de House Financial Services Committee bijzitten.

Sinds het omvallen van FTX is Sam Bankman-Fried al op meerdere manieren in de media verschenen. Tijdens deze optreden biedt hij vaak zijn excuses aan en geeft hij zijn fouten toe. Dat is ergens wel nobel, maar het neemt niet weg dat hij willens en wetens miljarden dollars aan vermogen stal van onwetende mensen. Gebruikers die Sam Bankman-Fried volledig vertrouwden en om die reden alles verloren.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen