moord, murder
Bitcoin

Deze dokter betaalde een huurmoordenaar met Bitcoin

James Wan, een dokter uit het Amerikaanse Georgia, geeft toe dat hij via het darkweb meer dan 25.000 dollar aan een huurmoordenaar betaalde. Voordat het zover kon komen en de huurmoordenaar zijn taak uitvoerde, schoot de FBI te hulp en verzekerden zij de veiligheid van het beoogde slachtoffer. Vervolgens klaagden ze Wan aan voor het plannen van de huurmoord.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Huurmoordenaars op het darkweb

“Wan gebruikte het darkweb om zijn dodelijke plan te verhullen”, aldus openbaar aanklager Ryan K. Buchanan. Keri Farleyl, een agent die de leiding heeft over de FBI-afdeling van Atlanta, zei er het volgende over: “Ondanks zijn laffe pogingen om zichzelf te verbergen op het darkweb, werd Wan’s koelbloedigde moordcomplot afgewend dankzij het uitzonderlijke werk van ons team. Hij zal nu alle gevolgen van het strafrechtelijke systeem moeten ondergaan.”

Alles bij elkaar betaalde de in Atlanta gevestigde dokter ongeveer 25.200 dollar voor de diensten van de huurmoordenaar. De FBI leerde over de bedreiging voor het leven van het slachtoffer en schoot te hulp.

Vervolgens besloten ze om Wan te ondervragen, die tot ieders grote verrassing alles bekende. Hij bekende de order, het doen van de betalingen en het dagelijks checken van de order op de online marktplaats.

Wederom zien we hier een voorbeeld van het feit dat Bitcoin een stuk minder anoniem is dan de meeste mensen denken.

Bitcoin is niet anoniem

Overigens is dit niet het enige verhaal waarbij iemand Bitcoin gebruikte om een huurmoordenaar in te huren. In New Jersey was sprake van een vergelijkbaar verhaal, waarbij een huurmoordenaar ongeveer 40 Bitcoin (rond de 20.000 dollar op dat moment) betaalde voor een moord.

Velen leggen de schuld voor dit soort zaken bij Bitcoin, maar mensen realiseren zich niet dat de daders vaak juist gepakt zijn dankzij de digitale munt. Omdat Bitcoin een stuk minder anoniem is dan de meeste mensen denken gaat het mis voor de opdrachtgevers.

Kunnen we dan niet stellen dat Bitcoin een goede ontwikkeling is voor dit donkere deel van het internet?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen