Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De maand oktober heeft alle records verbroken als het gaat over hacks in de crypto-industrie. Niet zonder reden werd deze oktobermaand eerder al omgedoopt tot “Hacktober”. In totaal is er in 2022 nu voor 2,98 miljard dollar aan digitale assets gestolen, bijna het dubbele van het totaal van 1,55 miljard dollar van 2021.
De afgelopen oktobermaand zag rond de 44 hacks, waarbij 53 protocollen werden geraakt. Uiteindelijk zijn hackers er in Hacktober met 760 miljoen dollar vandoor gegaan, waarvan 100 miljoen dollar is teruggebracht. De grootste hack vond nog altijd plaats op BNB Chain, waar uiteindelijk voor 586 miljoen dollar aan assets verdwenen zijn.
De nummer twee op de lijst, Mango Markets, staat daar met 48 miljoen dollar ver achter. Daarna loopt het helemaal snel af naar beneden, want na Mango komt Transit Swap met 5,52 miljoen dollar. Binance is deze maand dus verreweg het grootste slachtoffer van hackers. Na oktober is maart 2022 de grootste maand qua hacks. Destijds werd er 710 miljoen dollar buitgemaakt, waarvan de Ronin-bridge hack met 625 miljoen dollar de grootste was.
Dit soort nieuws is in principe een slechte zaak voor de crypto-industrie. De meeste buitenstaanders zien crypto reeds als het digitale Wilde Westen en daar helpen deze cijfers niet bij. Uiteindelijk moet de crypto-wereld een veilige plek worden waar mensen met vertrouwen hun vermogen achterlaten. Op dit moment is dat voor het gros van de investeerders helaas niet het geval.
Positief nieuws is dat er in 2022 al voor 890 miljoen dollar aan fondsen is teruggehaald. Wat dat betreft laat de industrie zien dat hackers er niet zomaar vandoor kunnen met het kapitaal dat ze buitmaken.
Wat het grote publiek niet kan is een onderscheid maken tussen Bitcoin, Ethereum en de protocollen die het slachtoffer worden van hacks. Waar Bitcoin en Ethereum veilig zijn, kunnen we helaas niet hetzelfde zeggen over de speculatieve DeFi-protocollen.
Deze aanvallen zijn moeilijker te herkennen omdat ze lijken te komen van betrouwbare bronnen en platforms.
ZachXBT beschuldigt Circle van passiviteit terwijl Noord-Koreaanse hackers USDC gebruiken voor miljoenen aan illegale betalingen.
Matt Furie raakte miljoenen kwijt aan hackers. NFT-platforms stelden zonder het te weten een Noord-Koreaan aan als topman.
Het modale inkomen stijgt in 2025 naar 46.500 euro. Maar hoe verhoudt zich dat tot de inflatie die jij als consument echt voelt?
Robert Kiyosaki tipt een zwaar onderschatte investering. Volgens hem is het nu hét moment om in deze asset te stappen.
Gemini AI heeft grote verwachtingen van de XRP koers nu Ripple zijn juridische strijd met de SEC na bijna 5 jaar afsluit.