Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin bull run nog steeds intact is

Technische factoren geven aan dat Bitcoin nog steeds in een bull run zit, zelfs na een sterke rejection vanaf het $18.475 niveau.

Nadat de Bitcoin prijs plotseling daalde, van ongeveer $18.500 naar $17.200, begonnen sommige traders zich af te vragen of er een top was gevormd. Dat is natuurlijk niet gek, maar er zijn meerdere factoren die erop wijzen dat de bull run nog steeds intact is. In dit artikel lees je welke factoren dit zijn.


Whales verkopen geen grote hoeveelheden BTC

Volgens gegevens van CryptoQuant verkopen whales geen grote hoeveelheden Bitcoin. Dat is een opmerkelijk en bullish gegeven aangezien Bitcoin een zwaar meerjarig weerstandsniveau test.

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, zei dat de ‘Exchange Whale Ratio’ nog steeds laag blijft. Met dit gegeven in zijn achterhoofd vertelde Ki het volgende op twitter:

“Beste BTC-shorters, je kunt me een ‘moonboy’ noemen, maar er zal geen massale dump plaatsvinden zoals in maart dit jaar. De Exchange Whale Ratio (90-dagen MA) is nog steeds erg laag. Op de lange termijn is bullish zijn onvermijdelijk. “

Als de verkoopdruk van miners en whales op korte termijn laag blijft, zou Bitcoin voldoende kracht kunnen hebben om een nieuwe prijsstijging op gang te brengen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin blijft veerkrachtig boven belangrijke whale clusters

Whalemap, een marktanalysebedrijf dat whales volgt, heeft een vergelijkbare trend ontdekt. De analisten vertellen dat whales in november massaal Bitcoins hebben verzameld. Deze zogenoemde whale clusters bieden een belangrijke ondersteuning aan BTC.

Op korte termijn ligt de belangrijkste ondersteuning, veroorzaakt door de whale clusters, rond de $16.400. Zolang BTC stabiel blijft boven het ondersteuningsgebied van $ 16.400, zal de bull run waarschijnlijk standhouden.

Een whale cluster vormt zich wanneer grote investeerders Bitcoin kopen tegen een bepaald prijsniveau en deze niet verplaatsen. De analisten legden uit:

“De Bubbels in de grafiek geven de prijzen aan waarvoor whales de BTC hebben gekocht die ze momenteel in handen hebben. Deze bubbels visualiseren ook ondersteuningsniveaus. De vorige keer stuiterden we van $15.762 en zagen we een prijsstijging van 15%. Gaat de nieuwe bubble van $16.411 ook deze keer standhouden? “


Dips worden razendsnel opgekocht

Naast gunstige whale gegevens die de veerkracht van de Bitcoin weergeven is er nog een andere factor die zeer positief is. We zien namelijk dat elke grote dip in de afgelopen 24 uur razendsnel is opgekocht.

Op 18 november daalde de Bitcoin van $18.500 naar $17.215. Toch herstelde BTC zich vrijwel onmiddellijk na elke kleine correctie en stabiliseerde het zich boven de $17.600.

Deze 3 factoren geven dus nog steeds een bullish beeld over de Bitcoin. Ondanks dat de prijsstijging even gestokt is kunnen we op de lange termijn bullish blijven.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen