Bitcoin red
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin Koers onder Druk staat

Bitcoin (BTC) viel vrijdagochtend onder de $30.000. Deze daling volgde op een rapport van het ADP Research Institute dat liet zien dat er veel banen bijgekomen zijn in de VS in juni.

Dit nieuws zorgde ervoor dat mensen denken dat de rente in juli omhoog zal gaan. Later vandaag zal het Amerikaanse Ministerie van Arbeid meer details geven over de banengroei, wat invloed kan hebben op Bitcoin en andere financiële markten.

Bitcoin heeft het zwaar vandaag

Bitcoin daalde binnen enkele urenn van zijn wekelijkse hoogtepunt van $31.248 naar een 24-uurs dieptepunt van $29.904. BTC herstelde daarna naar het huidige niveau van ongeveer $30.340, wat nog altijd een daling van 1,1% op de dag betekent. Deze neerwaartse beweging heeft de rest van de cryptomarkt beïnvloed, met een daling van de totale cryptomarktkapitalisatie met 2,9% tot $1,22 biljoen.

ADP rapport zorgt voor druk op crypto koersen

In lijn met de recente daling van Bitcoin hebben ook andere belangrijke cryptocurrencies aanzienlijke verliezen geleden. Ethereum (ETH), een van de meest bekende altcoins, zag zijn waarde met 2,5% afnemen in de afgelopen 24 uur, en wordt nu verhandeld rond de $1.860. Pepecoin (PEPE), een minder bekende munt, kende echter de zwaarste klap binnen de top 100 munten, gerekend naar marktkapitalisatie, met een forse daling van 9%.

Niet alleen de crypto-markt is getroffen, maar ook de aandelenmarkt heeft te maken met aanzienlijke verliezen. De Nasdaq-index, die zwaar leunt op technologieaandelen, sloot de dag 0,86% lager, wat neerkomt op een verlies van 131,4 punten. De breder georiënteerde S&P 500-index had ook een moeilijke dag en eindigde met een verlies van 0,68%, wat neerkomt op een daling van 30,3 punten.

Ondanks deze neergang in de cryptomarkt, biedt het recente rapport van het ADP enig positief nieuws over de Amerikaanse economie, met de creatie van 497.000 banen in juni – het hoogste aantal in een jaar. Dit duidt op een sterke groei in de werkgelegenheid en heeft de verwachtingen voor een aanstaande renteverhoging door de Federal Reserve verder ondersteund. Dit vooruitzicht van hogere rentetarieven draagt mogelijk bij aan de huidige druk op Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Verwachte Renteverhoging Zet Druk op Aandelen- en Crypto-markten

De afgelopen twaalf maanden hebben stijgende rentetarieven zowel de aandelen- als de cryptomarkten stevig onder druk gezet. Onlangs onthulde sterke banencijfers suggereren een robuuste Amerikaanse economie, wat mogelijk de weg kan vrijmaken voor aanvullende renteverhogingen door de Federal Reserve.

Dergelijke veranderingen in het monetair beleid worden nauwkeurig gevolgd door marktdeelnemers. Een bewijs hiervan is te vinden in de FedWatch-tool van CME. Deze indicator suggereert dat de markt op dit moment een waarschijnlijkheid van 89,9% toekent aan de mogelijkheid dat de Federal Reserve haar beleidsrente zal verhogen tijdens de volgende bijeenkomst eind juli. Zo’n stijging kan verdere neerwaartse druk leggen op zowel aandelen- als crypto-prijzen, die al zwaar belast zijn door eerdere renteverhogingen.

Toekomstig Monetair Beleid en Marktimpact

De cijfers van de inflatie voor juni, die op 12 juli zullen worden gepubliceerd, kunnen van invloed zijn op de richting van het toekomstig monetair beleid. In mei zagen we al een vertraging van de jaarlijkse inflatie, die daalde tot 4%, een scherpe daling van het hoogtepunt van 9,1% in juni 2022.

Deze inflatiecijfers zijn een cruciale factor die de Federal Reserve in overweging neemt bij het bepalen van het monetaire beleid, en zullen ongetwijfeld invloed hebben op de koers van aandelen en cryptocurrencies in de komende maanden. Als deze trends zich voortzetten en er een nieuwe renteverhoging komt, kunnen de prijzen van zowel aandelen als cryptocurrencies mogelijk verder dalen.

Dit maakt de komende weken tot een periode van verhoogde waakzaamheid voor zowel beleggers in de aandelen- als in de cryptomarkt. Terwijl we wachten op de onthulling van de inflatiecijfers en de volgende vergadering van de Federal Reserve, blijven de markten nauwlettend de economische signalen volgen en anticiperen op mogelijke verschuivingen in het monetaire landschap.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen