Bitcoin

Dit is waarom Stone Ridge 10.000 Bitcoin heeft gekocht

Half oktober onthulde een vermogensbeheerder met $10 miljard aan activa onder beheer, genaamd Stone Ridge Holdings Group, dat het 10.000 Bitcoin had gekocht. Het aantal BTC, dat momenteel meer dan $162 miljoen waard is, is nu onderdeel van zijn treasury-reservestrategie.

Tijdens de ‘The Breakdown-podcast‘ wierp Stone Ridge mede-oprichter Robby Gutmann enig licht op de factoren die tot deze beslissing hebben geleid.


De kwetsbaarheid van fiat-systemen

Volgens Gutmann zijn er drie soorten crypto investeerders en hij vertelt zich met alle 3 de soorten verbonden te voelen. De eerste soort zijn mensen die uit de eerste hand ervaring hebben met de kwetsbaarheid van het monetaire systeem. De familie van Guttman kwam hier op de harde manier over te weten toen hyperinflatie in nazi-Duitsland alle rijkdom van zijn grootvader vernietigde. Dit zorgt ervoor dat mensen vrijheden waarderen.

De tweede soort zijn mensen die de wereld vóor het internet mee hebben gemaakt. De transformerende kracht van open-source netwerken – en Bitcoin is daar het perfecte voorbeeld van – fascineerde mensen, en deze fascinatie vertaalde zich vandaag naar cryptocurrencies.

De laatste soort mensen zijn personen die professionele ervaring hebben met de financiële wereld. Toen Gutmann op Wall Street werkte kreeg hij te zien dat de fiat geldsystemen gewoon verzonnen zijn. Het is een illusie waar we allemaal in geloven en dat is wat de wereld draaiende houdt. De financiële crisis van 2008 heeft aangetoond hoe kwetsbaar deze verzonnen systemen kunnen zijn.

“Voor mij is het de kruising van die drie factoren die deze absolute fundamentele fascinatie voor het idee van een open-source monetair systeem ondersteunen,” zei hij.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin markt staat op punt om verder te stijgen

Guttman merkte ook op dat er momenteel drie waarneembare verschillende trends zijn die aangeven dat de Bitcoin-investeringsmarkt op het punt staat nog verder te stijgen.

Ten eerste doen steeds meer fiduciaires toewijzingen namens hun klanten in plaats van persoonlijke investeringen te doen – en dat “is ergens tussen de tien en het honderdvoudige opgelopen”.

Een andere trend is de groeiende vraag naar meer geavanceerde financiële producten die verder gaan dan de basis, legde Gutmann uit.

Ten slotte schetste hij een dramatische verandering in de toon van bestaande financiële instellingen, waarbij steeds meer van hen op zoek zijn naar Bitcoin of Bitcoin-aangrenzende producten aan hun klanten.

“De toon is in onze ervaring echt verschoven. Helemaal van banken die consumentenproducten aanbieden. En wat de drijvende kracht was achter die verschuiving, in ieder geval voor de banken, zou ik zeker de recente OCC-richtlijnen benadrukken, ”legde Gutmann uit.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen