BTC Crash
Bitcoin

Dit is wat analisten zeggen na Bitcoin’s slechtste week in 5 maanden

De Bitcoin koers is de afgelopen zeven dagen met 22 procent achteruitgegaan. Dat heeft uiteraard alles te maken met de implosie van FTX. Het omvallen van de beurs heeft het vertrouwen in de industrie geen goed gedaan. Zoals het er nu naar uitziet, kan het nog weleens jaren duren voordat het vertrouwen weer hersteld is.

Vertrouwen in gecentraliseerde partijen is afwezig

Dan is het nu tijd om er wat analisten bij te pakken, zodat we een beeld kunnen schetsen van de periode die voor ons ligt. “In de afgelopen zes maanden hebben we een web van hefbomen kunnen zien ontrafelen in de crypto-space. Het begon allemaal met de spectaculaire teloorgang van het Terra-ecosysteem, wat de problemen bij 3AC veroorzaakte, om vervolgens te ontdekken dat ook SBF insolvent was… Wij denken dat het goed is om op lagere koersen te wachten, omdat de kans aanwezig is dat er meer slachtoffers zijn”, aldus Sean Farrell van FundStrat.

Het lijkt er vooralsnog op dat er inderdaad andere slachtoffers zijn. Naast de grote groep particulieren die op FTX vertrouwden, lijkt op dit moment BlockFi het eerst slachtoffer te worden. Ook daar zitten helaas duizenden mensen nu met hun fondsen vast.

“Het kan zijn dat er de komende weken meer schade bij andere partijen naar buiten komt. Dat neemt niet weg dat wij een Bitcoin koers van onder de 20.000 dollar als een aantrekkelijke lange termijn accumulatie-zone zien. Maar we blijven ook scherp totdat de huidige situatie helemaal is opgelost”, zo laat Joe DiPasquale van BitBull Capital weten.

Joe DiPasquala geeft verder aan te wachten op het moment dat er weer Bitcoin richting de beurzen stromen. Nu verdwijnen er een recordaantal Bitcoin van de beurzen, wat volgens hem een teken is dat het vertrouwen in gecentraliseerde partijen momenteel even niet aanwezig is. Dat is iets wat hij en zijn fonds momenteel in de gaten houden.

Coinbase verwacht Bitcoin koers van 13.500 dollar

David Duong, het hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, verwacht dat de bodem voor Bitcoin uiteindelijk op de 13.500 dollar blijkt te liggen. “De relatieve stabiliteit van de crypto-markt is hiermee in ieder geval even onderbroken. We zien instabiliteit door de hele markt, ondanks dat er enkele positieve macro-economische ontwikkelingen aan de horizon gloren. Het moet echter nog blijken welke andere partijen door FTX onderuitgaan”, aldus een bezorgde David Duong van Coinbase.

Wat de koers betreft ziet hij het ook somber in. “Bitcoin kan hiermee niet alleen de dieptepunten van 2022 hertesten, maar ook de 13.000 dollar. Wij denkenken dat Bitcoin uiteindelijk steun weet te vinden rond de 13.500 dollar”, aldus David Duong over de Bitcoin koers. Laten we hopen dat hij geen gelijk krijgt, want daarvoor moeten we nog een flinke daling doormaken.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen