Bitcoin

Dit moet je weten over de Bitcoin deze week

Bitcoin begon deze week opnieuw rond de $9600 en blijft horizontaal verhandelen. Echter, de kans is groot dat er een flinke stijging of daling aan zit te komen de komende dagen. Waar moet je de komende dagen op letten?

Hier lees je een wekelijkse samenvatting van de belangrijkste factoren die deze week de prijsactie van Bitcoin zullen beïnvloeden. 


Aandelen stijgen, maar voor hoelang?

De traditionele aandelenmarkten blijven hun positieve opwaartse trend doorzetten, ondanks de chaos in de Verenigde Staten. De S&P 500 startte de week vandaag solide terwijl de massale protesten in het land aanhouden.

Toch is het de vraag hoelang de aandelenmarkt blijft stijgen zeggen economen. De economen en Bitcoin fans slaan alarm over het herstel van de aandelenmarkten. Ze vertellen dat het massaal opkopen van obligaties door de centrale banken valse concurrentie creëert en het de integriteit van de markt ondermijnt.


BTC fundamentals zijn sterk

De fundamentele factoren van de Bitcoin zien er sterk uit en blijven hun opwaartse traject vervolgen.

Zowel de moeilijkheidsgraad als de hash rate zijn ten opzichte van vorige week verbeterd. De hash rate lag op 1 juni nog rond de 101 TH/s terwijl het nu, 7 juni, op 111 TH/s ligt. Dat betekent dat het met 10% is gestegen in 1 week tijd.

Bitcoin hash rate – Bron: Blockchain.com

De moeilijkheidgraad was op weg om binnen een week een derde neerwaartse aanpassing te boeken, maar op maandag was dit afgenomen tot een prognose van -0,7%.

Die vermindering is een teken dat Bitcoin “voor zichzelf zorgt”, precies waarvoor moeilijkheids-aanpassingen voor bedoeld zijn. De aanpassingen stimuleren de deelname van miners en zorgt ervoor dat het netwerk stabiliseren.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin futures gaps

Net als we vorige week aangaven betekent het vaak zo dat wanneer de Bitcoin koers lange tijd stabiel is er grote volatiliteit op de loer ligt. Deze verschuivingen kunnen future gaps opvullen.

Deze gaps ontstaan wanneer de futures markten een nieuwe week beginnen op een andere plaats dan waar ze de week daarvoor gestopt zijn. Bijna altijd vult BTC deze gaps op.

CME Bitcoin-futures-grafiek met een grote kloof
CME Bitcoin-futures-grafiek met een grote kloof. Bron: TradingView

Een zware weerstand

Ondanks het rangen tussen de $9400 en de $9900 lijkt het erop dat Bitcoin geen haast heeft om de $10.000 grens terug te winnen. Het doorbreken van de $10.500 weerstand zal nog een stuk zwaarder worden.

Toch bestaat er een kans deze week dat BTC een mooie prijsstijging mee gaat maken. We zijn namelijk in een week beland waarin de Amerikaanse Federal Reserve meer licht zal werpen op het economische herstel.

De centrale bank houdt haar tweedaagse maandelijkse vergadering op dinsdag en woensdag en de kans is groot dat het resultaat van het overleg de volgende richting van de Bitcoin prijs zal bepalen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen