XRP token, Ripple
Ripple

Dit zijn de 10 grootste XRP bezitters: Een blik op de machtigste Ripple whales

“Whales”, de sleutelspelers in de cryptomarkt, staan vaak centraal in discussies vanwege hun invloedrijke positie. Vandaag duiken we dieper in de wereld van XRP door een gedetailleerde analyse te bieden van de top 10 grootste XRP-wallets. Deze informatie, onthuld door XRP Scan, werpt licht op de impact en het belang van deze belangrijke spelers in de XRP-ecosysteem.

Wie bezitten de meeste XRP tokens?

Deze 10 goorste XRP investeerders bezitten gezamenlijk meer dan 11% van de totale XRP-voorraad in handen, wat neerkomt op een indrukwekkende 59 miljard XRP tokens. Interessant is dat twee van deze topwallets eigendom zijn van Ripple, het bedrijf achter XRP. Deze wallets bevatten respectievelijk 1,7 miljard en 1,5 miljard XRP, wat samen ongeveer 3,5% van de totale muntvoorraad uitmaakt.

Het derde grootste adres op de lijst, met een bezit van 1,48 miljard XRP, behoort toe aan Binance. Hiermee is de exchange de grootste XRP-houder buiten Ripple zelf. Andere prominente exchanges zoals Kraken, Bitbank en Upbit zijn ook vertegenwoordigd in de top 10. Daarnaast heeft Uphold, een partner van Ripple en een Web3 financieel platform, aanzienlijke hoeveelheden XRP in bezit, wat deels wordt toegeschreven aan hun samenwerking met Ripple voor betalingsdiensten.

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, is ook een opvallende figuur in de lijst, met meerdere adressen in de top 50. Hij bezit in totaal 2,5 miljard XRP verdeeld over 5 verschillende wallets. Opmerkelijk is dat Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, niet in deze lijst voorkomt, zelfs niet in de top 10.000 XRP-wallets.

Invloed van top wallets

Het monitoren van de top XRP-wallets is cruciaal om meerdere redenen. Ten eerste, wanneer een klein aantal wallets een substantieel deel van een cryptocurrency in bezit heeft, zoals bij XRP, kunnen deze spelers een aanzienlijke invloed uitoefenen op de marktprijs. Grote transacties uitgevoerd door deze wallets kunnen leiden tot aanzienlijke schommelingen in de markt, wat resulteert in prijsvolatiliteit. Daarnaast biedt de verdeling van XRP onder deze grote houders waardevolle inzichten in het vertrouwen in en de stabiliteit van de munt, wat belangrijke indicatoren zijn voor zowel huidige als potentiële investeerders.

Google Bard voorspelt positieve toekomst voor XRP

Ondanks dat er soms wat discussies zijn voorspelt Google’s AI ‘Bard’ een veelbelovende toekomst voor XRP. Volgens deze AI-analyse heeft de munt het potentieel om aanzienlijk in waarde te stijgen, met mogelijke prijspunten van $1, $3 en zelfs $5. Deze groeiverwachtingen hangen samen met enkele cruciale factoren: de uitkomst van de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), een groeiende adoptie van XRP voor transacties en betalingen, en een verdere integratie van XRP in de bredere financiële sector.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple onthult eerste partners voor lancering van revolutionaire stablecoin RLUSD
Ripple vs SEC rechtszaak: Grote ontwikkelingen deze week?
Ripple prijsanalyse: Is een grote XRP-rally boven $0,60 mogelijk?
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk