Do Kwon, terra
Regulatie

Do Kwon ontkent het vervalsen van zijn paspoort

Volgens berichten beweerde Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, naar verluidt voor een rechtbank in Montenegro dat hij niet op de hoogte was van de vermeende vervalsing van zijn paspoort tijdens zijn reis en dat hij in plaats daarvan de schuld legde bij een Chinees bureau.

Mogelijk vervalste paspoorten verkregen via externe agentschappen

Volgens een rapport dat werd gepubliceerd door het Zuid-Koreaanse nieuwscentrum Segye Ilbo, verklaarde Kwon tijdens zijn getuigenis voor de rechtbank in Montenegro dat hij naar verluidt zijn vermeende vervalste paspoorten en reisdocumenten, waaronder een paspoort uit Costa Rica, had verkregen via externe “agentschappen”.

Ik ontving mijn Costa Rica-paspoort nadat ik de documenten had ingevuld die vereist waren door een Singaporees bureau dat mij was aanbevolen door een vriend. Ik heb mijn Belgisch paspoort gekregen via een ander bureau.

Kwon verklaarde dat hij, omdat hij al jarenlang met zijn Costa Ricaanse paspoort reisde, geen reden had om te twijfelen aan de echtheid ervan.

Aandringen op bieden meer informatie

De aanklager drong er bij Kwon op aan om meer informatie te verstrekken over het bureau dat hij gebruikte voor zijn paspoorten, maar Kwon gaf aan dat hij zich “niet precies kon herinneren”. Hij voegde eraan toe dat hij alleen wist dat de naam van het bureau “in het Chinees” was.

Tijdens het verhoor werden zowel Kwon als zijn collega en voormalig Chief Financial Officer van Terraform Labs, Han Chong-joon, ondervraagd.

Naast het ontkennen van vervalsing van reisdocumenten, weersprak Kwon ook de beschuldigingen dat hij financiële donaties had gedaan aan Milojko Spajić, de voormalige minister van Financiën van Montenegro en de huidige leider van de Europe Now-partij.

Vermeende financiële connecties krijgen veel aandacht

Volgens een rapport dat op 17 juni werd gepubliceerd door een regionale afdeling van Radio Free Europe, zou Kwon contact hebben opgenomen met Spajić in een brief die hij naar verschillende functionarissen in Montenegro had gestuurd. Dit gebeurde naar verluidt in de dagen voor de laatste verkiezingsronde in het land.

“Dit wordt categorisch ontkend en het is niet waar”, aldus de advocaten van Kwon over dit onderwerp.

Ondanks de ontkenning van Spajić dat hij banden had met Kwon, hebben geruchten over hun vermeende financiële connecties veel aandacht gekregen in diverse nieuwsuitzendingen in Montenegro.

Uitspaak over beschulgigingen van vervalsing komen al snel

Na de hoorzitting heeft rechter Ivana Becić aangekondigd dat zij op 19 juni, lokale tijd, een uitspraak zal doen over de beschuldigingen van vervalsing. In afwachting van de beslissing van de rechtbank over het uitleveringsverzoek van Zuid-Korea, zal Kwon gedurende maximaal 6 maanden in voorlopige hechtenis worden gehouden.

Op 23 maart werden Kwon en Chong-Joon gearresteerd door de lokale autoriteiten nadat ze werden beschuldigd van het vervalsen van paspoorten. Deze vervalste paspoorten zouden gebruikt zijn in een poging om Montenegro te verlaten via een privévlucht naar Dubai.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen