Terraform Labs Do Kwon
Regulatie

Do Kwon wordt mogelijk aangeklaagd voor documentvervalsing

Naar verluidt hebben aanklagers in Montenegro aanklachten ingediend tegen Do Kwon, mede-oprichter van Terra, na de arrestatie van de uitvoerende macht eind maart.

Beschuldigd van vervalsing documenten

Op 20 april meldde het Koreaanse persbureau Block Media dat Do Kwon, voormalig mede-oprichter en voormalig CEO van Terraform Labs, is aangeklaagd door het openbaar ministerie van de staat Podgorica wegens het vervalsen van juridische documenten.

Deze beschuldigingen volgden enkele weken na zijn arrestatie op 23 maart op de luchthaven van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, toen hij probeerde aan boord te gaan van een privévliegtuig naar Dubai met behulp van valse documenten.

Het rapport meldt dat Han Chang-jun, voormalig CFO van Terraform, geconfronteerd wordt met vergelijkbare aanklachten als Kwon. Beiden werden in maart gearresteerd in Podgorica.

Verlengen van detentieperiode

Na het uitbrengen van de aanklachten, hebben de aanklagers van Montenegro verzoek ingediend om de detentieperiode van de 2 voormalige Terraform-bestuurders te verlengen.

Terwijl Han en Kwon momenteel worden aangeklaagd in Montenegro, blijft een andere mede-oprichter van Terraform, Shin Hyun-Seung, ook bekend als Daniel Shin, vrij in Zuid-Korea. Lokale autoriteiten hebben geprobeerd om hem te arresteren, maar hun verzoek werd afgewezen door de rechtbank van het zuidelijke district van Seoul. Na het ondervragen van Shin, oordeelde de rechtbank dat het onwaarschijnlijk was dat hij zou vluchten of enig bewijsmateriaal met betrekking tot de ondergang van Terra zou vernietigen.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen