Ripple, xrp, coin
Nieuws, Ripple

Dochteronderneming van SBI Holdings wil aandeelhouders betalen in XRP

Morningstar Japan, een dochteronderneming van SBI Holdings, wil zijn aandeelhouders dividenden gaan uitbetalen in de vorm van XRP-tokens.


30 XRP-tokens voor aandeelhouders

De Japanse onderneming is van plan om haar aandeelhouders 30 XRP-tokens aan te bieden als zij voor uiterlijk 30 september minimaal 100 aandelen bezitten.

Opvallend hierbij is dat de aandeelhouders die hiervoor in aanmerking komen, een account moeten aanmaken bij de cryptocurrency exchange SBI VC Trade. Op het moment dat dit artikel wordt geplaatst gaat dit om een waarde van ongeveer $7,65.


XRP in het nieuws

De afgelopen week is XRP flink onder vuur geraakt. Zo dreigte de community van Ripple’s XRP om de digitale munt te hardforken. Op deze manier zouden ze de digitale munt willen overnemen, om door te gaan zonder het bedrijf Ripple. Wil jij hier meer over weten? Lees dan ons artikel omtrent dit onderwerp!

Hiernaast werd gisteren bekend dat een grote Amerikaanse bank het RippleNet wil gaan gebruiken. De bank, die zo’n $400 miljard aan activa beheerd, ontvangt hierdoor enorme voordelen voor grensoverschrijdende betalingen. In ons artikel hierover bespreken wij dit onderwerp uitgebreid.