Altcoin, Dogecoin, Shiba inu

Dogecoin mede-oprichter Billy Markus heeft ‘slechts’ $42K in DOGE

Markus heeft naar verluidt ‘slechts’ 220.000 DOGE-tokens in zijn bezit. Ondanks dat veel mensen DOGE niet serieus nemen, zegt hij dat hij de ontwikkelaars respecteert die eraan blijven werken.


Markus deelt zijn mening op Twitter

Billy Markus, mede-oprichter van de originele meme-coin Dogecoin, herinnerde zijn volgers op Twitter dat hij niet namens Dogecoin spreekt. Hij onthulde daarnaast zijn precieze Dogecoin-bezit: 220.000 DOGE, ongeveer $41.800 tegen de huidige prijzen.

In een thread die op zondag is gepost, herhaalde Markus (Shibetoshi Nakamoto op Twitter) dat hij niet langer aan het Dogecoin-project werkt. Markus zegt het volgende:

“Ik zit niet in het project. Ik ben lid van de gemeenschap en heb ongeveer 220.000 Doge.”

Verder gaf Markus aan dat hij nooit zal terugkeren naar het coderen van zijn creatie. Hij zei hierover het volgende:

“Werken aan een cryptoproject is verschrikkelijk. Ik heb ontdekt dat hoe meer je voor mensen doet, hoe meer rechten ze krijgen en hoe slechter ze je behandelen.”

Ondanks zijn frustraties zegt Markus dat hij de ontwikkelaars respecteert die zich vrijwillig hebben aangemeld om door te gaan met het Dogecoin-project. Markus zei:

“Ik zal degenen verdedigen waarvan ik denk dat ze de ruimte actief verbeteren. Ook zal ik degenen ontmoedigen die dat niet doen.”


Musk als trouwste supporter

Dogecoin, in 2013 gelanceerd door Billy Markus en Jackson Palmer als een grap, is een zeer populair digitaal bezit geworden. Dit is mede dankzij Elon Musk als belangrijkste supporter. Musk heeft DOGE dit jaar herhaaldelijk gepromoot. Nadat zijn bedrijf Tesla de koers had omgekeerd door het accepteren van Bitcoin-betalingen, omarmde Musk Dogecoin nog sterker.

Ironisch genoeg presteerde Shiba Inu (SHIB), gecreëerd als een parodie op DOGE, in 2021 beter dan DOGE. De altcoin steeg met ongeveer 42.000%, ten opzichte van DOGE’s prijsstijging van circa 3.000%.

Toch is SHIB slechts een fractie van een cent waard, terwijl DOGE 20 cent waard is. Volgens gegevens afkomstig van CoinMarketCap.com is DOGE momenteel de nummer 12 cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van $25,56 miljard.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk