Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin

Dramatische ontwikkeling voor Bitcoin op dit gebied

Als je al wat langer meeloopt in de Bitcoin-industrie, dan weet je dat het jaar 2021 een gekkenhuis was. De koers bereikte tweemaal een climax en het enthousiasme en de hype rondom Bitcoin zat op een kookpunt. Dat zagen we ook in het aantal Bitcoin ATMs (pinautomaten), maar daar is momenteel helaas weinig meer van over.

Het aantal Bitcoin ATMs is volgens AltIndex gezakt naar het laagste niveau in twee jaar tijd (!).

Bitcoin is niet meer hip

Sinds het einde van vorig jaar is het aantal machines teruggevallen met 7.000 stuks (of 17 procent) naar 32.500 stuks, zo wist AltIndex op woensdag te meldden. Amerika zag de grootste daling in het aantal machines. Op dit moment zijn er nog ‘maar’ 26.700 stuks in de Verenigde Staten.

Daarmee is Amerika op dit vlak nog altijd 18 keer groter dan heel Europa, wat ongeveer 1.500 machines huisvest.

Volgens AltIndex speelt de controverse over het potentiële gebruik van de machines voor criminele activiteiten ook een rol in het verdwijnen van Bitcoin ATMs.

Scammers kunnen bijvoorbeeld spullen verkopen op het internet, kopers vragen om geld naar een specifieke Bitcoin-wallet te sturen via een ATM en vervolgens verdwijnen.

Niet winstgevend meer

Volgens Brandon Mintz, de CEO en oprichter van het beursgenoteerde Bitcoin Depot (BTM) is de trend ook het gevolg van sommige partijen die niet-winstgevende machines uitzetten of hun bedrijf volledig opdoeken.

“Dat creëert voor ons de mogelijkheid om ons marktaandeel te vergroten via acquisities”, zo laat hij in een email aan CoinDesk weten.

Bij Bitcoin Depot hebben ze (gezien het koersverloop van het aandeel) ook weleens betere tijden gekend. Al is het bedrijf volgens de waardering op Google nog steeds een indrukwekkende 155 miljoen dollar waard.

Wat dat betreft is de industrie voor Bitcoin ATMs groter dan je op het eerste gezicht zou denken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen