Bitcoin Hacker Man
Hack

€2.5 miljoen in Bitcoin gestolen door Influencer Instagram

Jebara Igbara, een in New York gevestigde Instagram-Influencer, stond bekend onder de gebruikersnaam ‘Jay Mazini’ op Instagram. Hij is nu echter schuldig gepleit voor diverse misdaden, waaronder het stelen van circa €2.5 aan de top crypto Bitcoin (BTC) van zijn volgers.

Manipulatie van geld overboekingen

In eerste instantie zou Igbara een Instagram-post geplaatst hebben waarin hij aangaf bereid te zijn om diverse crypto’s te kopen voor boven de marktprijs. De influencer rechtvaardigde de premie door te beweren dat traditionele crypto-exchanges de hoeveelheid Bitcoin die hij kon kopen, beperkten. De Instagram-influencer had ongeveer 1 miljoen volgers.

Nadat Igbara de cryptovaluta had ontvangen, zou hij het geld versturen. Hij manipuleerde hiervoor bevestigingen van overboekingen die zouden beweren dat hij het geld had verstuurd. In werkelijkheid heeft hij echter nooit geld verstuurd voor de ontvangen crypto.

Mogelijk gevangenisstraf van 20 jaar

Igbara werd voor het eerst in maart van 2021 aangeklaagd en gearresteerd. Op zijn sociale media-account deed hij regelmatig populaire stunts, waaronder één met de populaire rapper 50 Cent waarmee hij ruim $30.000 in cash uitdeelde bij een Burger King in Queens, New York. De Bitcoin-diefstal maakte op zijn beurt deel uit van een bredere reeks overlappende frauduleuze regelingen ter waarde van zo’n $8 miljoen.

Volgens de autoriteiten voerde hij in feite een Ponzi-scam uit, beweerde de rechtbank en “had hij bijna al het geld verduisterd voor zijn persoonlijke uitgaven en gokken”. Igbara riskeert nu tot 20 jaar gevangenisstraf, afhankelijk van de beslissing van de Amerikaanse procureur-generaal van het oostelijke district van New York.

Hack nieuws

Hacker steelt bijna $484.000 aan Ethereum in aanval op Ledger
Meer dan $300 miljoen aan gestolen cryptocurrencies zijn dit jaar bij cryptomixers gekomen
Hackers infiltreren OKX DEX en stelen meer dan $2,7 miljoen in crypto’s
Meer nieuws

Meest gelezen