Non-Fungible Token (NFT)
NFT

eBay gaat eigen NFT-collectie lanceren

eBay heeft onthuld dat ze de NFT-wereld in gaan stappen in samenwerking met het Web3-platform genaamd ‘OneOf’. Het bedrijf wil in totaal 13 limited-edition digitale verzamelobjecten lanceren die ieder een 3d-animatie bevatten van de ijshockeylegende Wayne Gretzky.

Verheugd op samenwerking

NFT’s kunnen in veel vormen voorbij komen zoals bijvoorbeeld (digitale) kunstwerken en sportkaarten. Iedere NFT is uniek en bouwt hiermee onafhankelijk waarde op en worden opgeslagen in digitale wallets. Ijshockeylegende Gretzky is verheugd over de samenwerking. Hij zei het volgende:

“Veertig jaar geleden was ik dankbaar dat ik op de cover van Sports Illustrated stond, het was een monumentaal moment in
mijn leven. Ik ben vereerd om deze verzamelervaring naar mijn hockeyfans te brengen die mijn carrière al tientallen jaren volgen.”

Op één-na-grootste e-commerceplatform

eBay heeft wereldwijd meer dan 142 miljoen verkopers. Het is hiermee de op-één-na grootste speler in de e-commerce-wereld, na Amazon. Eerder deze maand kocht eBay nog een belang van circa 25% in de speelgoedmaker genaamd ‘Funko’ voor $263 miljoen. Dawn Block, vice-president van verzamelobjecten en elektronica bij eBay, zei het volgende:

“NFT’s en blockchain-technologie brengen een revolutie teweeg in de verzamelobjecten en worden steeds vaker gezien als een investeringsmogelijkheid voor enthousiastelingen. Door onze samenwerking met OneOf maakt eBay nu felbegeerde NFT’s toegankelijker voor een nieuwe generatie verzamelaars overal.”

OneOf claimt dat zij een groen NFT-platform zijn, dat enkel en alleen gebruik maakt van energiezuinige blockchain-technologieën. Volgens het bedrijf zouden zij meer dan 2 miljoen keer minder energie te gebruiken dan wat bekend staat als ‘Proof-of-Work’ blockchain-netwerken. Bovendien zegt het bedrijf dat meer dan 80% van de collecties op zijn platform afkomstig zijn van makers van minderheden en door vrouwen geleide projecten.

NFT nieuws

Line Next haalt $140 miljoen op voor NFT-marktplaats
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
FIFA lanceert exclusieve NFT-collectie in samenwerking met Modex
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk