ethereum
Ethereum

Een gevaarlijke disbalans: Te weinig kopers voor Ethereum

Andrew Kang, mede-oprichter en partner van Mechanism Capital, heeft een lijst gemaakt met mensen die momenteel Ethereum kopen en verkopen. Als de analyse van Kang klopt, dan lijkt het erop dat de Ethereum bulls in de problemen zitten. Volgens de hoge pief van Mechanism Capital is er momenteel slechts één categorie van marktparticipanten die actief is aan de koopzijde.

Scalpers eenzaam aan de vraagzijde

Op basis van de analyse van Andrew Kang lijkt het erop dat Ethereum momenteel een groot probleem heeft aan de vraagzijde van de markt. De enige handelaren die na de relatief lange bearmarkt nog droog kruit hebben zijn de scalpers. Dat is echter een groep die Ethereum niet koopt voor de lange termijn, maar puur voor de korte termijn om een kleine winst te pakken.

Ethereum heeft volgens Andrew Kang vooral een probleem omdat de “gelovigen” hun geld al hebben ingezet tijdens één van de 1000 vorige dips”. Verkopers zijn op dit moment de instituties die zich realiseren dat Ethereum niet aan de verwachtingen voldoet. De activiteit op het netwerk neemt af, de transactiekosten worden lager en de groei lijkt om te draaien. Ook het retail-publiek behoort volgens Kang momenteel tot het verkopende deel van de markt.

Donker plaatje voor Ethereum

De lijst met verkopers neemt dag na dag toe en de mensen die in eerste instantie nog hoopten om een bounce komen steeds vaker van een koude kermis thuis. Ook moeten institutionele beleggers volgens Andrew Kang herstellen van het Terra (LUNA) drama dat veel grote investeerders zakken met geld heeft gekost. Het ‘normale’ publiek moet hun Ethereum ook verkopen, aangezien ze volgens Kang ook in flinke verliezen lijden.

Ook “short sellers” en miners zijn twee groepen die zich momenteel aan de verkoopzijde begeven. Ethereum heeft het dus zwaar. Vandaag lijkt echter een dag van herstel, want op het moment van schrijven staat de munt met 5,86 procent in het groen. Met de huidige koers van 1.903 dollar bungelt de Ethereum koers ongeveer 50 procent onder de all-time high van november.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk