Bitcoin rood
Bitcoin

Een prijsdaling na de Bitcoin Halving is niet gegarandeerd

Bitcoin wordt geconfronteerd met een sterke weerstand rond de $9.000, maar als de stijging door blijft zetten kan de munt misschien wel tot nieuwe hoogtepunten komen.


Krachtige opleving

De Bitcoin halving zal plaatsvinden op 12 mei en onder crypto handelaren verschillen de meningen over de richting waarin de BTC-prijs na het evenement zal bewegen. Sommigen zijn van mening dat “sell the news daling” zal plaatsvinden vlak na het evenement, terwijl anderen verwachten dat de prijs juist gaat stijgen.

Als de Bitcoin koers. na de halvering, in prijs stijgt en uit zijn cyclus van 315 dagen breekt zou er een krachtige opleving kunnen optreden. Deze zou de prijs enorm kunnen opdrijven.


Gaat het bullish momentum door na de halving?

De aanstaande halvering van de Bitcoin is het enige mechanisme dat de productie van de BTC tokens beïnvloedt. Aangezien Bitcoin een deflatoire valuta is vanwege het onveranderlijke monetaire beleid, zal alles wat van invloed is op het aanbod een grote impact hebben op de prijs.

Ondanks de positiviteit die het evenement op de prijs kan hebben anticiperen sommige traders op een koersdaling na de halving. Juist omdat het zo’n langverwacht evenement plaatsvindt denken ze dat de koers zal dalen nadat het daadwerkelijk zo ver is. Ook baseren ze hun gedachten op eerdere halveringen.

Bij eerdere halveringen daalde de Bitcoin prijs vlak nadat het doorgevoerd was. Pas een aantal maanden daarna herstelde de koers zich en 11 maanden later bereikte het zelfs nieuwe hoogtepunten. Het zou dus kunnen dat de prijs op korte termijn daalt. Maar als dat gebeurt, kan BTC in de maanden daarna mogelijk stijgen naar een bereik van $11.500 en $12.400.

Een grafiek die onlangs werd gedeeld door een cryptohandelaar genaamd “Galaxy” geeft de mogelijke prijstrend weer als deze niet corrigeert na de halvering.

“Het feit dat BTC richting de $13K gaat, kan niet worden genegeerd”, zei de handelaar terwijl hij het scenario van Bitcoin onderzocht wanneer het net uit het weerstandsgebied van $ 9.500 tot $ 9.900 breekt.

Bitcoin fractal if it does not correct after the halving
Bitcoin-fractal als deze niet corrigeert na de halvering – Bron: Galaxy

De meeste technische indicatoren wijzen op een daling

De kans dat de Bitcoin koers omhoog schiet vlak nadat de halving heeft plaatsgevonden is klein. We kunnen waarschijnlijk een ‘kleine’ correctie verwachten.

Een analist genaamd “Byzantine general” verklaarde dat vrijwel elke belangrijke technische indicator suggereert dat er een terugval aan zit te komen.

Five key indicators signal a Bitcoin downtrend
Vijf belangrijke indicatoren wijzen op een neerwaartse trend van Bitcoin – Bron: Byzantine general

Andere verkoopsignalen die het herstel van Bitcoin kunnen bedreigen, zijn de relatieve weerstand van de Relative Strength Index uit 2017 en de ongekend hoge verkopen die plaatsvonden toen de koers de $9.400 behaalde. 

Hoewel de verkoopdruk op de markt groter is dan de koopvraag, is er nog steeds een mogelijkheid dat er na de halvering een opleving plaatsvindt. Historisch gezien heeft Bitcoin aangetoond dat het bullish kan blijven ondanks duidelijke technische verkoopsignalen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen