Bearmarkt, Bearmarket,
Altcoin

Einde van de correctie in zicht volgens Santiment

Als we de analisten van Santiment mogen geloven, dan is het einde van de huidige correctie in zicht. Nadat de SEC op maandag bekendmaakte dat het Binance en Coinbase voor de rechter daagde en daarbij labelde het meerdere grote projecten als effecten voor de Amerikaanse wet- en regelgeving.

Het duurde daarna niet lang voordat de markt begon in te storten, maar volgens Santiment is dat nu bijna voorbij.

De discussie koelt af

Santiment baseert deze analyse op het gebruik van verschillende termen op social media platforms. Ze zien eigenlijk dat bepaalde vormen van discussie afkoelen en geloven op basis daarvan dat de dip richting een bodem gaat.

“Crypto-discussies op Twitter, Telegram, Discord, Reddit en 4Chan nemen af in volume terwijl de markt zijn interesse verliest. Als we naar deze dalingen kijken, dan lijkt dat een teken dat de markten dichterbij capitulatie zijn, wat normaal gesproken bullish is”, aldus Santiment.

populaire keywords

Verder constateert Santiment dat de hoeveelheid Ethereum bij de beurzen richting nieuwe recordlaagtes gaat.

Dat betekent in theorie dat de potentie voor nieuwe verkoopgolven daalt en we mogelijk het ergste hebben gezien voor de nummer twee van de markt.

Volatiel weekend

Ondanks het feit dat de hoeveelheid Ethereum op de beurzen op het laagste niveau in tijden staat, is het een behoorlijk volatiel weekend geworden. Op het moment van schrijven staat Ethereum zelfs op een daling van 5,14 procent over de afgelopen 24 uur.

Bitcoin doet het met een daling van slechts 2,62 procent een stuk beter. Munten die het echt slecht doen zijn BNB, Cardano, Solana en Polygon. Deze projecten staan zwaar onder druk als gevolg van het feit dat de SEC ze aanmerkte als effecten.

De kans is aanwezig dat deze munten om die reden van een hoop beurzen verdwijnen en daardoor veel van hun koerswaarde zullen verliezen. Volgens Santiment zou het echter binnenkort voorbij moeten zijn, omdat de interesse op de socials inmiddels een dieptepunt bereikt heeft.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen