Regulatie

El Salvador herintroduceert Chivo wallet en wil 1.500 Bitcoin-automaten plaatsen

El Salvador, het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoert, heeft zijn eigen Chivo wallet opnieuw gelanceerd om de bestaande uitdagingen van Bitcoin (BTC)-overschrijvingen ter plaatse aan te pakken.


AlpaPoint-integratie in vernieuwde wallet

Met de AlphaPoint-integratie zal de vernieuwde Chivo wallet naar verwachting directe en goedkope Bitcoin-transacties kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd zou het de problemen met betrekking tot stabiliteit en schaalbaarheid oplossen.

In de eerste maand na de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel, kondigde president Nayib Bukele aan dat de Chivo wallet 2,1 miljoen Salvadoranen aan boord heeft. Het vertegenwoordigt 75% van de bevolking tegen het einde van het jaar. De massale adoptie stuitte echter op tal van wegversperringen, waaronder systeemproblemen en ontbrekende tegoeden.

De regering is op zoek naar een permanente oplossing voor meer dan 4 miljoen Bitcoin-gebruikers. Ze werkten samen met een white label infrastructuur provider, AlphaPoint, met een sterke focus op Chivo wallet’s stabiliteit en uptime, schaalbaarheid en sociale impact.

Volgens de officiële verklaring is Chivo van plan om zijn huidige consumentgerichte use cases uit te breiden naar andere dagelijkse transacties. De vereenvoudiging van betalingen van nutsvoorzieningen, belastingen en vele andere dagelijkse transacties in Bitcoin zijn de belangrijkste punten:

“Het project heeft de ambitie om 1.500 Bitcoin-automaten in het hele land in te zetten. Het doel is om de Salvadoraanse bevolking beter van dienst te kunnen zijn.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Uitbreiding ondersteuning van Salvadoraanse overheid

De nieuwste AlphaPoint-integratie zal de ondersteuning voor kassasystemen, websites en de administratieve console van de Salvadoraanse overheid uitbreiden. Daarnaast bevat de update een verbeterde “Lightning-integratie voor bijna onmiddellijke low-fee Bitcoin-transacties via QR- en Lightning-adressen.” AlphaPoint CEO en mede-oprichter Igor Telyatnikov zei:

“El Salvador en president Bukele lopen echt voorop in de wereld met dit eerste grote experiment om Bitcoin in te voeren op landelijk niveau. We zijn vereerd dat we betrokken zijn bij dit proces. Ook zijn we blij dat we de schaalbare en betrouwbare oplossingen kunnen leveren die nodig zijn voor deze enorme onderneming.”

Salvador streeft om meer gebruiksmogelijkheden voor BTC te verkennen. De regering onderzoekt de mogelijkheid van Bitcoin-leningen met lagere rente.

Mónica Taher, El Salvador’s directeur van Technologie en Economie Internationale Zaken, organiseerde een Facebook Live evenement. Het doel is om de agenda te delen van het verstrekken van Bitcoin-leningen met lage rente aan kleine en micro-ondernemingen. Aldus Cointelegraph. Taher zei:

“De kleine Bitcoin-leningen zullen de niet-banken toegang geven tot digitaal geld en hen helpen een kredietgeschiedenis op te bouwen. De economie van El Salvador zal sterker worden door het versterken van de positie van kleine bedrijven.”

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk