el-salvador
Bitcoin

El Salvador koopt de dip terwijl Bitcoin prijs crasht naar $42K

Zoals Newsbit eerder meldde is vandaag de dag dat het land El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. Het land koopt daarom vandaag een grote hoeveelheid BTC-tokens, maar dat heeft de koers zeker niet doen stijgen.

Bitcoin kreeg vandaag namelijk te maken met het bekende ‘Koop het gerucht, verkoop het nieuws-scenario’. Veel handelaren verkochten hun Bitcoins waardoor een enorme liquidatiestroom op gang kwam. Dit liet de prijs in een hele korte periode dalen tot een dieptepunt van $42.9K. Maar, ondanks de koersval twijfelt de president van El Salvador niet over zijn aankoop.

Bitcoin 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

El Salvador koopt de Bitcoin dip

De Salvadoraanse president genaamd Nayib Bukele bevestigde dat zijn regering 150 extra BTC kocht tijdens de dip. Eerder deed het land al een aankoop van 200 BTC. Het land bezit nu 550 Bitcoins.

De president bedankte in de tweet het IMF voor het helpen van zijn land om ‘een miljoen aan gedrukt papier’ te besparen bij de aankoop van de Bitcoins. Dit is natuurlij cynisch bedoelt aangezien het IMF zich negatief uitliet over de Bitcoin-aankoop van El Salvador. De waarschuwing heeft mogelijk meegeholpen aan de koersval van vandaag.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk