Bitcoin (BTC) el salvador
Regulatie

El Salvador maakt met nieuwe wet weg vrij voor alle cryptocurrencies

El Salvador, het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam, werkt nu aan een wet voor de uitgifte van cryptomunten. Deze wetten zouden het functioneren van elk crypto asset moeten vergemakkelijken.

El Salvador wil nieuwe wet doorvoeren

Volgens een document dat beschikbaar is op de officiële website van de Nationale Assemblee van El Salvador, zou de wet de overdracht van cryptocoins reguleren. Het heeft als doel de efficiënte ontwikkeling van de markt voor crypto assets te bevorderen en de belangen van kopers te beschermen.

De nieuwigheid van de wet is dat het cryptomunten scheidt van alle andere assets en financiële producten. Met deze wet wordt er een op maat gemaakt regelgevend kader gecreëerd. Om een digitaal item onder deze categorie te laten vallen, moet het een gedistribueerd grootboek of een vergelijkbare technologie gebruiken. De blockchain is misschien wel de meest populaire gedistribueerde grootboek technologie die er is.

Het kader van de wet sluit transacties met CBDC’s uit. Dit omdat deze fiat-valuta’s zijn gereguleerd volgens de financiële richtlijnen van elk land. In een Twitter-thread wees crypto advocaat Ana Ojeda Caracas op enkele van de meest interessante kenmerken van de wet:

Opzetten van een register van digitale aanbieders. Legalisatie van crypto’s. Opname van een wettelijke definitie van stablecoins en tokens. Regulering van openbare aanbiedingen van digitale activa. In sommige gevallen vrijstelling van belasting.

Kritiek op de nieuwe wet

Mario Gomez, een Salvadoraanse hacktivist met een sterk kritische houding ten aanzien van de manier waarop president Nayib Bukele de Bitcoin wet implementeerde, beweerde dat de nieuwe wet is gemaakt als een manier om in moeilijkheden verkerende buitenlandse bedrijven te helpen. Met deze wet wil het El Salvador aantrekkelijker maken als toevluchtsoord voor de crypto industrie.

De reden waarom deze bedrijven zich op kleine landen richten, is omdat het gemakkelijker is om direct met een president te zitten als een groot bedrijf maatregelen wil nemen die hen ten goede komen.

– Mario Gomez

President Bukele introduceerde de beroemde Bitcoin-wet in het Congres in juni 2021. Een paar uur later was deze al goedgekeurd door de Nationale Assemblee met een grote meerderheid van de regeringsgezinde partij. De nieuwe wet zal waarschijnlijk op dezelfde manier van kracht worden.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen