El Salvador Bitcoin
Bitcoin

El Salvador verwacht Bitcoin ‘vrijheidsvisums’ voor eind 2023 uit te verkopen

Het Nationale Bitcoin Kantoor (NBK) van El Salvador zegt dat er al honderden aanvragen binnen zijn gekomen voor het nieuwe Freedom Visa programma, waar geïnteresseerden 1 miljoen dollar voor moeten neerleggen. Tussen die aanvragen zitten ook al tientallen daadwerkelijke aanmeldingen, die zowel online als fysiek zijn binnengekomen.

“Op basis van het huidige niveau van interesse, verwachten we dat het programma voor het einde van 2023 uitverkoopt”, aldus het NBK van El Salvador.

Kritiek op het visum van El Salvador

Niet iedereen is overigens positief over het nieuwe visum van El Salvador.

Volgens Alistair Milne is het helemaal niet competitief met andere landen. Je kunt in andere landen voor veel minder geld een paspoort krijgen.

Maar daar is het Nationale Bitcoin Kantoor van El Salvador het natuurlijk niet mee eens. Volgens hen is de prijs zelfs heel eerlijk.

“Als er iets met de prijs is, dan moet hij te laag zijn. Hoewel er veel andere manieren zijn om paspoorten te krijgen in de wereld, is er maar één Bitcoin-land”, zo laat de vertegenwoordiger van El Salvador weten.

Daar heeft diegene natuurlijk een punt, al is er altijd het gevaar dat president Nayib Bukele verdwijnt en het roer omgaat.

Bitcoiners lopen warm

Ondanks de kritiek op het visum voor de hoge prijs, zijn er blijkbaar een hoop Bitcoiners die warmlopen voor het Freedom Visa van El Salvador.

Dat El Salvador mogelijk een aantrekkelijke locatie is om bedrijven op te zetten komt ook voort uit de nieuwe belastingwetgeving. President Nayib Bukele erkende niet alleen Bitcoin als wettig betaalmiddel, maar verwijderde ook all belastingen op vermogenswinsten EN voor tech- en crypto-bedrijven.

Zodoende is El Salvador een land waar ondernemers in principe vrij te werk kunnen gaan, zonder dat ze last hebben van zware belastingen. In theorie kan dat ervoor zorgen dat er veel investeringen richting El Salvador vertrekken en het land daadwerkelijk stappen kan maken de komende jaren.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen