Blockchain

Elektriciteitsbedrijf Tokyo gaat de blockchain inzetten voor verhandel overschot

De ‘Tokyo Electric Power Company Holdings Inc’, ofwel Tepco afgekort, wil de blockchain-technologie gaan inzetten om het overschot aan stroom te verhandelen.


Binnen 3 jaar beschikbaar

Naar verluidt wil het bedrijf het compleet nieuwe systeem binnen 3 jaar beschikbaar stellen voor alle huishoudens in Japan. Om dit voor elkaar te krijgen willen diverse bedrijven samen gaan werken met lokale overheden om zo gedurende 2021 een proof-of-concept te starten. Mocht dit met succes verlopen is dit het eerste keer dat een overschot aan elektriciteit wordt verhandeld tussen huishoudens in het land.

Tepco wil ieder huishouden op AI-gebaseerde accu’s leveren, inclusief bijbehorende zonnepanelen. Hierdoor wordt heel exact berekend hoeveel energie nodig is en worden overschotten automatisch verhandeld. Hierdoor hebben de inwoners van Japan hier in principe geen omkijken meer naar.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Verbeteren veiligheid van communicatie

Een van de redenen waarom de blockchain-technologie wordt ingezet is om de veiligheid van communicatie significant te verbeteren. Tepco hoopt dat meerdere bedrijven, wereldwijd, hun initiatief zullen volgen.

Een voorbeeld hiervan is Power Ledger, een blockchain-onderneming uit Australië. Zij zijn samen met de Franse groene energieleverancier ekWateur samen gaan werken aan een blockchain-project, waardoor consumenten zelf kunnen kiezen welke manier van duurzame energie zij ontvangen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.