Ethereum

Er is al meer dan $2 miljard aan Ethereum ‘geburned’

Sinds augustus heeft het Ethereum netwerk al 603.452 ETH tokens, ter waarde van $2 miljard, geburned.


Proof of stake

Ethereum begon ETH tokens te vernietigen nadat de EIP-1559 update op 5 augustus werd geïntroduceerd. Het mechanisme verwijderd elke dag ongeveer $30 miljoen aan Ethereum tokens uit de omloop door het naar een adres te sturen wat niet meer bestaat. Deze methode vervangt de vorige methode om tokens aan miners te betalen voor het valideren van transacties.

De EIP-1559 upgrade is ontworpen om de langverwachte upgrade, Ethereum 2.0, te versnellen. De upgrade verifieert transacties met proof of stake, een energiezuinig algoritme dat het rekenkundig zware proof of work-mechanisme vervangt.

Er wordt verwacht dat Ethereum begin 2022 zal “samensmelten” met de proof-of-stake Ethereum 2.0-blockchain. Het zal echter nog een paar jaar duren voordat Ethereum 2.0 dezelfde smart contract mogelijkheden heeft die het nu heeft.

Een van de misvattingen rond EIP-1559 was dat het gasprijzen zou verlagen. Het kost nog steeds $38,69 om bijvoorbeeld een token op Uniswap te ruilen, en enkele honderden dollars om een NFT te slaan. EIP-1559 is eerder ontworpen om transactiekosten voorspelbaarder te maken. Proof of work miners waren niet blij met EIP-1559 omdat ze veel geld hadden uitgegeven aan grafieken voor het minen van Ethereum.

Door het aanbod te verminderen, heeft EIP-1559 bijgedragen aan het opdrijven van de prijs van ETH. Deze week bereikte de munt $4.366, een all-time high. Maar de opkomst van Ethereum naar de top volgde op de staart van een nieuwe Bitcoin-futures-ETF, die de SEC vorige week plotseling goedkeurde.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk