Ethereum

Ethereum 2.0 om de hoek na succesvolle test

De lancering van het Zinken testnet is soepel verlopen. Zo vertelde Danny Ryan, degene die het onderzoek van de Ethereum Foundation voor Ethereum 2.0. leidt.


Lancering van Zinken verliep volgens plan

Zinken is de laatste geplande “generale repetitie” voor het testen van de Eth2-genesis, de creatie van het eerste blok in de nieuwe chain. Dit moet gedaan worden voordat het proof-of-stake-netwerk live kan gaan. Het is een vervolg op een eerder testnet, Spadina.

Door de succesvolle test van een paar dagen geleden treffen de client teams de laatste voorbereidingen voor een lancering van het mainnet.”


Veel interesse voor het Ethereum 2.0 netwerk

Net als Spadina houdt het Zinken-testnet zich bezig om de genesis op een juiste manier tot stand te brengen. Om de Ethereum 2.0 blockchain te lanceren, moet het netwerk eerst meer dan 16.000 validators hebben. Daarnaast moeten er 500.000 Ethereum tokens gestort worden.

Samen met het Medalla testnet, wat tot doel heeft een volledig functionerende Ethereum 2.0 blockchain te kopiëren, vertegenwoordigt Zinken de inspanningen van Ethereum ontwikkelaars om de blockchain klaar te maken voor zijn grote overgang naar proof of stake. Dit zou snellere transacties mogelijk maken. Het gaat hier om 100.000 transacties per seconde in plaats van 15. Het resultaat zou een sympathieker en goedkoper netwerk zijn.

Schaalbaarheid is essentieel als het Ethereum netwerk op lange termijn wil overleven. Het worstelt momenteel al met veel ophopingen. Dit is verergerd door de enorme populariteit van gedecentraliseerde financiering (DeFi) applicaties.

Ondanks het afgebroken Spadina testnet is er veel interesse om het Ethereum 2.0 goed op de been te krijgen. Op 28 september had het Medalla testnet 60.000 validators aangetrokken en bijna 2 miljoen in test ETH. Volgens Ryan zijn die cijfers sindsdien opgelopen tot ongeveer 75.000 validators en 2,4 miljoen in test ETH.

Daarnaast maken ontwikkelaars al tools voor het komende netwerk. Vandaag heeft Prysmatic Labs een webinterface aangekondigd voor zijn Prysm Eth2 client.