Ethereum, eth
Ethereum

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge

De Ethereum koers is ook vandaag weer flink gestegen. De munt steeg deze ochtend zelfs weer tot boven het psychologische 2000 dollar niveau.

Ethereum koers verdubbeld in maand tijd

De Ether prijs ligt op het moment van schrijven rond de $2.016. Dat betekent dat de munt met meer dan 7 procent is gestegen in de afgelopen 24 uur en met meer dan 17 procent is gestegen in de afgelopen week. De prestaties van de munt zijn nog indrukwekkender als we wat verder uitzoomen. De koers is namelijk verdubbeld in een maand tijd.

Ethereum koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de Ethereum koers?

Er is één belangrijke reden waarom de Ethereum koers zo veel sneller stijgt dan de rest van de cryptomarkt, namelijk ‘de Merge‘.

Eerder deze week voltooide het Goerli-testnet zijn overgang naar een proof-of-stake mining-mechanisme. Dit was de laatste generale repetitie vóór de merge van het mainnet die nu wordt verwacht op 15 of 16 september.

De verschuiving van het Ethereum netwerk van een energie-intensief proof-of-work (PoW) mechanisme naar een proof-of-stake (PoS) consensus zou de netwerkefficiëntie moeten verbeteren en het energieverbruik tot 99% moeten verminderen.

De upgrade zal naar verwachting ook de hoge transactiekosten van Ethereum verlagen, hoewel sommigen betwijfelen of het echt zo mooi is als sommigen het doen laten lijken. Al met al kunnen we wel concluderen dat er heel veel hype is ontstaan over de grote upgrade en dat gaat gepaard met flinke winsten.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen