Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 22 september 2020

De Ethereum koers is deze week begonnen met een flinke koersdaling. Hoe staan de grafieken er op dit moment voor? Onze analist zoekt het in deze Ethereum analyse uit.


Ethereum daily chart

De afgelopen week hebben de bulls de weerstand rond $370 – $400 niet weten te breken. Toen gisteren de hele markt ineenzakte is ETH ook weer richting het fibonacci 0.5 level gedaald. De uptrendlijn (groen) die ontstaan is begin maart is hierbij ook aan de onderzijde gebroken. De ema8 heeft de ema21 ook niet bullish kunnen kruissen. Tevens is de rsi ook bearish gaan draaien en bevindt zich onder de middenlijn en de ema.

Gaan we hier een higher low printen of gaan we een lower low zien? We gaan eens at verder inzoomen om te zien of we daar meer duidelijkheid kunne vinden.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4h chart

De 4h chart ziet er niet heel denderend uit voor de bulls. De afgelopen 16 uur is de koers behoorlijk heen en weer getrokken door zowel de bulls als de bears. Kijken we naar de indicatoren dan zien we de ema’s bearish staan en tonen ze nog behoorlijk wat momentum.

Het bearish momentum op de rsi begint momenteel wel iets af te nemen maar we zien de rsi wel worstelen rond de 30 lijn (oversold). Ook de ema ligt nog boven de rsi maar deze daalt wel terwijl de rsi langzaam stijgt. Als we de inpulse wave meten met de fibonacci tool dan heeft de trendlijn confluence met de golden pocket. Hier moeten we dus goed gaan opletten of er geen bearish rejection komt en we verder down gaan.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Ethereum 1h chart

Laten we eens een kijkje gaan nemen op de 1h chart. Ook deze ziet er niet best uit voor de bulls. Na de higer low hebben ze geen higher high weten neer te zetten en is de koers momenteel op weg naar de low van de impulse wave naar beneden. Volgens onze analist zouden hier in een range kunnen gaan traden. (Deze range heeft hij ingetekend in de onderstaande grafiek). Deze range is op dit moment nog niet bevestigd gezien er te weinig raakvlakken nog zijn. Onze analist houdt deze range wel in de gaten aangezien we hierbinnen blijven en vanavond aan de bovenkant eindigen we een stapje verder bij de higer low op de daily zijn. Hij omschrijft het als ‘een stapje verder’ omdat wanneer een low of high bevestigd moet worden er minimaal 2 candles na geweest moeten zijn.

ETH 1h chart – Bron: Tradingview

Verder kijken we nog even naar de indicatoren en daar zien we ook de ema’s bearish staan waarbij de koers veel moeite heeft om boven de twee kortere ema’s (8 & 21) te sluiten. Op de rsi zien we het bullish momentum afnemen en de rsi heeft de ema bearish gekruist. Momenteel bevindt de rsi zich onder de middenlijn op het oversold niveau.

Op dit moment kijkt onze analist naar de higer timeframe (1d) van ETH en wil hij graag een higer low zien. Deze moet plaatsvinden zo rond de 330 dollar. Op de lagere timeframe kijkt hij naar wat er gaat gebeuren rond de trendlijn. Naar de lange termijn kijkend is $290 het level die moet houden om long long term bullish te blijven.