Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 8 september 2020

De Ethereum koers heeft een aantal roerige weken achter de rug. De prijs steeg op 2 september naar een hoogtepunt van $487, maar verloor daarna in drie dagen tijd meer dan $167. Veel volatiliteit dus, maar wat kunnen we verwachten van de grootste altcoin?


Ethereum weekly chart

Als eerste kijken we altijd naar de hogere tijdsbestekken om de algehele trend te bepalen. Op de wekelijkse grafiek van ETH zien we dat de koers in de afgelopen 2 maanden flink is gestegen (ruim 100%). In deze stijging zijn er twee weerstand zones gebroken, maar op de 3 september is de koers afgeketst. Voor alsnog lijkt het een gezonde correctie.

Wanneer we de fibonacci tool gebruiken dan zien we dat we de 0.5 fib level al getest hebben en bijna bij de 0.618 aan zijn gekomen. Hier vlak onder ligt ook nog een confluence met het orderblock wat als eerste is doorbroken in de stijging.

Het is nog te vroeg om een goed plan te maken op de weekly aangezien de week net begonnen is. Maar mocht de chart er zo uit blijven zien als nu dan kunnen we wel stellen dat we weer omhoog kunnen kijken.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum daily chart

Op de daily chart van Ethereum kunnen we de fibonacci net even iets anders plaatsen dan op de weekly chart. Onze analist laat beide fibs even staan op de chart zodat je het verschil goed kan zien. Op de weekly fib hebben we dus een 0.618 retrace gehad.

We zien dat de ema8 (wit) en ema21 (grijs) elkaar bearish zijn gekruist. De ema55 (zwart) dient momenteel als weerstand. Om de weg naar boven te vervolgen is een candle close boven de ema55 nodig. Wanneer dit niet gebeurt dan bestaat de kans dat de Ethereum prijs nog wat verder daalt richting de golden pockets van de daily/weekly.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 2h chart

Op de 2h grafiek ziet het er al aardig bullish uit. We kunnen een ascending triangle waarnemen waarbij we aan de onderste trendlijn behoorlijke wicks zien. Hier kunnen we uit opmaken dat de bulls aardig hun best hebben gedaan om de prijs omhoog te krijgen maar dit tot op heden nog niet is gelukt.

Aan de bovenkant is inmiddels twee keer op de deur geklopt en hoe vaker je tegen iets aanschopt hoe zwakker het wordt. De ema8 en ema21 zitten al aardig dicht op elkaar en volgens onze analist is het een kwestie van tijd voor deze bullish gaan kruisen.

Ook wanneer we naar de RSI kijken lijkt dit te kloppen. Deze gaat in één vloeiende beweging omhoog en weet boven de ema te blijven. Op dit moment ondervind de RSI nog wat weerstand van de 50-lijn maar ook dit zal een kwestie van tijd zijn voor die deze bullish kruist. Kijkend naar het volume (onderaan de chart) zien we dat het begint op te lopen. Op het volume profiel rechts is heel goed te zien dat wanneer we uitbreken we rond de 400 dollar het eerstvolgende weerstandsniveau tegen gaan komen.

ETH 2h chart – Bron: Tradingview

Al met al lijkt de daling van de afgelopen week vooralsnog slechts een gezonde correctie. De charts lijken aan te geven dat de koers spoedig weer gaat stijgen.