Ethereum koers
Ethereum

Ethereum stijgt voor het eerst sinds mei tot boven de $3.000

De Ethereum koers blijft stijgen vlak na de London hard fork. De grootste altcoin heeft vandaag zelfs een niveau bereikt dat het in bijna drie maanden tijd niet gezien heeft.


Ethereum prijs ligt eindelijk weer boven de $3K grens

Vandaag passeerde ETH de psychologische $3.000 voor de eerste keer sinds de koerscrash van de gehele cryptomarkt in midden mei. Op het moment van schrijven, ligt de prijs van 1 Ether token rond de op $3.060. Volgens gegevens van CoinGecko is ETH al bijna drie maanden niet zo hoog geprijsd geweest. Desondanks is het nog steeds ver verwijderd van Ethereum’s all-time high van bijna $4.357, die de token bereikte op 12 mei.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Tesla’s beslissing om Bitcoin niet langer te accepteren was een van de belangrijkste redenen voor de enorme crypto koersval. Ook de onzekerheid rond China’s crypto-beleid werd genoemd als een belangrijke factor. Zowel Bitcoin als Ethereum verloren meer dan de helft van hun waarde van de all-time high levels in april of mei tot recente dieptepunten. Bijna de hele cryptocurrency markt volgde in een zomerse inzinking toen de winsten van het begin van het jaar op grote schaal werden uitgewist.

Ethereum in het bijzonder daalde zelfs even tot onder de $2.000. Dit gebeurde op 22 juli voor het laatst. De Ethereum koers is sindsdien echter gestaag gegroeid, met meer dan 50% aan waarde in een kwestie van een paar weken.


Stijging na London hard fork

Hoewel de gehele cryptomarkt de laatste tijd stijgt, wordt de stijging van Ethereum in het bijzonder zeker voor een deel toegeschreven aan de lancering van de langverwachte London hard fork. Dit is een netwerkupgrade die meerdere verbeteringsvoorstellen implementeert.

De London hard fork verandert de manier waarop transactiekosten door het netwerk worden berekend. Hierdoor kunnen gebruikers mogelijk kostbare Ethereum besparen als ze transacties uitvoeren. Cruciaal is dat deze vergoedingen vervolgens worden vernietigd in plaats van toegekend aan miners. Hierdoor wordt de Ether token deflatoir.

Sinds de lancering op donderdag 5 augustus, vernietigd Ethereum voor meer dan $12.000 per minuut aan ETH tokens. Het heeft in ongeveer 2 dagen tijd meer dan 10.200 ETH tokens vernietigd, wat een verbijsterende waarde van $31 miljoen vertegenwoordigd.