Bitcoin (BTC) Whale
Altcoin

Ethereum whale koopt in stilte 613 miljard PEPE tokens op

Een gigantische whale op het netwerk van Ethereum lijkt wel toekomstmuziek te zien in PEPE. In een maand tijd kocht de whale namelijk voor meer dan 1 miljoen dollar aan PEPE tokens op. Sinds 14 juni investeerder de whale in kwestie 536 Ethereum (ongeveer 1,04 miljoen dollar) om een totaal van 613 miljard PEPE tokens te verzamelen.

Wat is PEPE?

PEPE is een memecoin en concurreert om die reden met projecten als Dogecoin en Shiba Inu. De munt is gebaseerd op de welbekende Pepe the Frog meme, die vooral populair is in de krochten van het internet. PEPE kwam op 17 april op de markt en is sindsdien in rap tempo gegroeid.

Op het moment van schrijven kent PEPE een market cap van 696,57 miljoen dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur met 18,77 procent in de plus. Die stijging heeft het met name te danken aan de overwinning van Ripple in hun rechtszaak tegen de SEC.

Eerder zijn er veel gelukkige investeerders geweest die er bijvoorbeeld in slaagden om 0,125 Ethereum in ruim 1 miljoen dollar om te toveren door in PEPE te investeren. De door Loononchain geïdentificeerde Ethereum whale hoopt nu waarschijnlijk op iets vergelijkbaars.

Wat kunnen we verwachten van PEPE?

Het lastige met memecoins is dat er in principe geen fundamenteel verhaal onder de waarde ligt. Bitcoin is natuurlijk interessant vanwege zijn absolute schaarste en concurreert op die manier met goud als store of value. Over PEPE kunnen we niet hetzelfde zeggen, dit soort munten zijn ontwikkeld als grap.

Net als Dogecoin en Shiba Inu is die grap voor PEPE behoorlijk uit de hand gelopen. Er zijn immers genoeg bedrijven op de wereld die een spreekwoordelijke moord zouden doen voor een market cap van 600 miljoen dollar.

Wat dat betreft is het lastig om PEPE nog volledig als een grap te zien. Een market cap van 600 miljoen dollar is immers behoorlijk indrukwekkend te noemen. Het laat in ieder geval zien hoe krachtig memes in het internet-tijdperk kunnen zijn.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen