Ripple bank, xrp, bank
Ripple

eToro stopt XRP handel voor Amerikaanse gebruikers

eToro USA is de meest recente exchange die de handel in XRP opschort. Het gaat de handel in de Ripple-token op 17 januari stopzetten.


Volgende exchange die de handel in XRP stopzet

eToro is de volgende exchange die de handel in XRP heeft opgeschort nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission vorige week een rechtszaak tegen Ripple heeft aangespannen. De exchange al de handel in de coin op 3 januari opschorten voor Amerikaanse gebruikers.

eToro zal aankopen van XRP verbieden, evenals conversies van XRP naar andere coins in de eToro wallet. Zo heeft het vandaag aangekondigd. Haar klanten die in bezit zijn van XRP posities hebben tot 24 januari de tijd om ze te sluiten. De opschorting is alleen van invloed op Amerikaanse klanten. De exchange legt geen verbod op HODLing of opnames.

“Deze wijzigingen zijn aangebracht als reactie op de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Inc. Voorlopig zijn de wijzigingen alleen van toepassing op Amerikaanse klanten”.

– woordvoerder eToro.

De klacht, die afgelopen dinsdag werd ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, beweert dat Ripple, evenals mede-oprichter Chris Larsen en CEO Brad Garlinghouse, meer dan $1,3 miljard hebben opgehaald door XRP uit te delen als niet geregistreerde securities verkopen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple gaat de rechtszaak aanvechten

Ripple verkoopt af en toe XRP-tokens om de liquiditeit te stimuleren. De SEC beweert dat deze verkopen securities zijn en dat Ripple de Amerikaanse wet heeft geschonden door zich niet eerst bij de SEC te registreren. In reactie daarop beweert Ripple dat deze verkopen geen beleggingscontracten zijn en dat het daarom niet verplicht was zich bij de SEC te registreren.

“We hebben gelijk en zullen deze strijd agressief aanvechten, en winnen. We willen duidelijke regels krijgen voor de hele industrie in de VS.”

Garlinghouse zei in een voorbereide verklaring het volgende:

“De SEC heeft fundamenteel ongelijk op basis van wet wetgeving en feiten.”

Door de rechtszaak is de XRP prijs enorm hard gedaald. De munt heeft meer dan 70% van zijn waarde verloren sinds het nieuws over de rechtszaak naar buiten werd gebracht. Naast eToro hebben ook Coinbase, Bitstamp, Bittrex OkCoin en meer de handel stopgezet.