Bitcoin,, Regulatie

EU Centrale Bank voegt Bitcoin Niet toe aan Reserves

De Europese Centrale Bank (ECB) laat in een Q&A, die op 9 juli plaatsvond, weten Bitcoin niet als valuta te erkennen.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

“Bitcoin is geen valuta”

In een Q&A sessie op Twitter, dat beheert wordt onder de hastag #ASECECB, kreeg de bank een privévraag gesteld over Bitcoin. Hierop reageerde de bank dat het geen plannen heeft om Bitcoin toe te voegen aan haar reserves.

“Bitcoin is geen valuta, het is eerder een aandeel en het is zeer volatiel.” schreef hoofdeconoom Philip Lane.

Het antwoord blijft dus in 1 lijn met wat de ECB al tijden uitdraagt en dat is een afkeurende en bijna ongeïnteresseerde houding ten opzichte van cryptocurrencies.

In mei dit jaar concludeerde een rapport van de centrale bank, genaamd “Crypto-Assets: Implications for financial stability, monetary policy, and payments and market infrastructures” dat het cryptocurrency fenomeen niet of nauwelijks invloed heeft op de traditionele economie.


Is de ECB kortzichtig?

Eerder liet de reserve bank van de Europese Unie al weten niet al te positief tegenover een eigen digitale valuta te staan. Dit in sterk contrast met de centrale banken van Uruguay, Zweden, Oekraïne en China. Al deze centrale banken zijn naar verluid bezig met het testen en onderzoeken van een centrale digitale munt.

Vanzelfsprekend kreeg de ECB veel kritiek op de laconieke houding ten opzichte van de Bitcoin. Zo liet een Twitter gebruiker zien dat de Euro al sinds de start leidt aan inflatie waardoor de koopkracht van de euro daalt. Dat is, zo redeneerde de Twitteraar, oneindig veel erger dan tijdelijke volatiliteit van de Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk